Buna seara/ziua!
Am 18 ani si in urma cu 2 saptamani am depus o plangere la sectia de politie pentru amenintare cu moartea. Bunicul meu a incercat sa ma injunghie cu un briceag tip bisturiu (a fost tentativa de omor nu amenintare) si ca urmare am mers la politie. Am atat martori, pe bunica mea, cat si dovezi, filmare video audio cu savarsirea faptei de catre acesta. pentru ca din fericire am anticipat ca se va ajunge aici si am reusit sa filmez. (bunicul meu este o persoane agresiva/impulsiva acest purtand brigeacul la el si pe strada) . Totul s a petrecut din cauza unei glume facute de mine pe seama acestuia. Asa cum am zis si mai sus fapta a fost de tentativa de omor si nu de amenintare cu moartea, iar un avocat de aici de pe forum mi a raspuns intr o alta postare si ii multumesc pentru asta sugerandu mi sa fac o completare la plangerea initiala pentru tragerea la raspundere si pt comiterea infractiunii de tentativa de omor. Problema este ca am fost sunat zilele acestea de catre sectoristul de la bloc (la el ajung plangerile) sa ma intrebe daca ne am impacat si sa vin la sectie sa dau niste declaratii. I am spus ca nu si ca vreau sa completez la plangerea initiala si pt tentativa de omor. Mi a spus ca trebuie sa ma adresez la serviciul omoruri ca nu pot face acest demers. I am spus ca se poate si mi a inchis gura spunandu mi sa ii prezint studiile mele juridice. Eu am alte filmari video audio recente cum lucrurile nu s au linistit deloc intre timp fiind amenintat de data aceasta. dar se pare ca degeaba avem probe si martori ca politia romana nu isi face datoria absolut deloc!
Maine dimineata merg sa dau declaratiile la sectorist, cum sa procedez sa pot face acea completare? Cu noile probe ce fac? Pur si simplu nu am incredere ca vor rezolva ceva. Exista un dezinteres total. La asa ceva ar fi trebuit luate masuri imediat.
De aceea eu pur si simplu cred ca ma lupt cu morile de vant sa aduci probe si filmare care spun totul si sa nu se ia niciun fel de masura mi se pare incredibil. Regret ca nu am mers la Parchet fara sa ma complic cu sectia de politia. Ce sfaturi imi dati? Mi e teama pentru siguranta mea pentru ca bunicul meu are o varsta si nu mai are discernamant pot fi omorat in somn oricand (acesta m a amenintat chiar si cu asta). Acesta a batut un vecin acum 1 an de zile doar pentru ca i ar fi spus cv ironic despre boxa de la subsolul blocului. Deci trageti concluzia depsre comportamentul sau..
Eu vreau sa mi se respecte drepturile garantate de constituite (nu sa imi spuna sectoristul ca nu pot face completarea aceea) si politia sa isi faca datoria! Vreau ca organele de competenta sa ia masuri!
Spuneti mi va rog cum trebuie procedat sa se inceapa urmariea penala? Ar trebui sa merg la parchet daca sectia de politie nu va face nimic incontinuare? Cum pot face acea completare la plangerea initiala chiar trebuie sa ma adresez la serviciul omoruri cum mi a spus sectoristul? Cu noile probe ca nu s au linistit lucrurie si ca incontinuare sunt amenintat ce fac? Nu imi permit un avocat de accea va multumesc anticipat pentru orice sfat bine venit. Va multumesc
Nu, dar pe filmare se vede ca bisturiul/cutitul era indreptat spre zona gatului.
Am discutat acum 1 ora cu sectoristul si mi-a spus ca infractiunea este de amenintare si ca nu este atat de grava cel mult ii pot da o amenda daca nu se va prezenta la audieri. Si ca imi recomanda sa il evit ca sa se opreasca totul. I-am spus ca vreau sa ajunga la instanta sa se ia masuri macar un control judiciar, si cand a auzit asta a inceput sa rada sa zica aceasta masura se ia pentru chestiile grave nu pentru asa ceva. Iar ca o paranteza eu am depus plangerea sub aspectul savarsirii infractiunii de amenitare cu moartea iar sectoristul mi a spus ca nu a fost cu moartea, ar fi fost doar daca ma injunghia.. ca sa vedeti in ce tara traim...
Multumesc frumos, dle avocat
Am inteles, va multumesc frumos!
Cum va decurge ancheta aveti idee?/cand se va incepe urmariea penala?/M-am documentat, si am inteles ca sectoristul este cel care poate inchide dosarul sau sa il trimita catre instanta eventual cu o anumita propunere pe baza probelor.(am adus filmare video-audio cu comiterea infractiunii+martor si inca nu sunt suficiente probe se pare, asta este Romania) Eu din ce am discutat cu acesta, mi am dat seama ca vrea sa scape rapid si ca o impacare ar fi cea mai rapida solutie, ceea este exclus din partea mea, a audiat toata familia si la toti le spune sa ma convinga sa incetez. Chiar nu este ok ca persoana lui sa decida acest lucru, eu doresc ca acest dosar sa mearga in instanta sa se ia masurile cuvenite.. dar se pare ca in Romania daca nu ai pile, vreun "nume sonor", sau relatii prin presa sa le fie frica de ce s ar putea afla la tv, esti tratat ca pe un nimeni...