avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangerea penala - tentativa de omor / amenintarea cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangerea penala - tentativa de omor / amenintarea cu moartea / politia nu ia masuri!!

Buna ziua!
Va rog din suflet sa imi acordati cateva minute sa ma ascultati.. In urma cu 2 sapt am fost victima unei tentative de omor. S-a intamplat la locuinta bunicilor mei. Eu locuiesc impreuna cu acestia si impreuna cu mama mea. Bunicul meu este o persoana foarte impulsiva/agresiva acesta avand altercatii si cu vecinii in trecut. Facand o gluma ironica pe seama acestuia, acesta a devenit agresiv adresandu-mi injurii si de fata cu bunica mea a incercat sa ma injunghie cu un cutit/briceag tip bisturiu. Am reusit sa scap deoarece bunica mea s-a pus in fata lui si eu m-am blocat in camera, Din fericire am reusit sa filmez totul pentru ca anticipam ca va reactiona asa (acesta amenintandu-ma de repetate randuri ca imi va lua zilele si incercand de mai multe ori sa ma injunghie), Am fost imediat la sectia de politie unde am depus o plangere penala pentru amenintare cu moartea (dupa ce m-am consultat cu un avocat aici pe forum am fost informat ca plangerea ar fi trebuit depusa sub aspectul comiterii infractiune de tentativa de omor si nu de amenintare). Zilele acestea am fost sunat de sectoristul de la bloc (la el ajung plangerile) sa ma intrebe daca ne-am impacat si sa vin sa dau niste declaratii. I-am spus ca nu ne-am impacat si ca lucrurile au degenerat din nou si asa cum am fost sfatuit de un avocat de aici de pe forum, i am spus sectoristului ca vreau sa fac o completare la plangerea initiala si sub aspectul savarsirii infractiunii de tenativa de omor. Cand a auzit asta sectoristul a sarit de fund in sus la telefon, spunandu-mi ca nu este treaba lor asta si sa ma adresez serviciului omoruri. (pai cum sa fac completarea la plangerea depusa la ei la sectie, sa o fac la serviciul omoruri???) / Dupa ce i-am spus ca la ei trebuie sa o depun m-a intrebat daca am studii juridice, pt ca nu stiu eu mai bine decat el. I am spus ca m-am consultat cu un avocat (aici pe forum) si ca acesta mi-a spus, dar sectoristul mi-a zis ca in acest caz sa vin cu avocatul pentru a putea face aceasta completare sau daca am eu studii juridice. I-am spus ca ii voi aduce eu legea sa o citeasca.
Problema mea este ca mi-e teama ca din nou voi merge la sectie si nu se va rezolva nimic (polititstii manifesta un dezinteres total) mai ales dupa cum mi-a vorbit la telefon sectoristul cu care trebuie sa discut joi in privinta declaratiilor de la plangerea depusa acum 2 saptamani este deja clar cum va decurge totul.
Acum sa va expun ceea ce va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat:
- dupa ce a venit si echipajul de politie acasa trimis de cei de la sectie sa constate, care i-a confiscat cutitul, dar efectiv nu i-au facut nimic, iar eu am depus plangerea nu s-a schimbat absolut nimic!! ba chiar mai mult rau, acum imi spune mereu ca imi va lua zilele si ca oricum lui politia nu ii va face nimic cum nu i-a facut nici cand a fost trimis acest echipaj de la sectia la domiciliu,a prins mai mult curaj pentru ca nu a fost sanctionat in nicun fel!
Ba chiar mai mult, am alte noi filmari cand recent. m-a amenintat ca ma va strange de gat si imi va lua zilele!! Dar repet daca voi merge la sectie din nou nu voi rezolva nimic la cum au decurs lucrurile pana cum de cand am depus plangerea initiala! Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat cum sa procedez cand merg joi sa dau decalratiile la sectorist pentru ca este clar cum ma va sfida...iar in privinta noilor evenimente m-am gandit daca este posibil sa depun plangerile penale la Parchet si nu la sectia de politie pentru ca la sectie se manifesta un dezinteres total. Din pacate aceasta este Romania. Iar ca ultim lucru, acea completare pe care mi-a spus o acel domn avocat de la baroul Cluj de aici pe forum cum as putea sa o fac la plangerea initiala? Din moment ce am discutat cu sectoristul la telefon clar nu imi va da voie sa o fac.. ei pur si simplu isi doresc sa scape rapid fara sa aiba prea multe batai de cap..politistii..
Va rog din suflet sa imi dati un sfat cum sa procedez. nu imi permit un avocat.. am doar 18 ani.. casa este pe numele bunicului si a bunicii mele, dar bunica mea este perfect de acord cu mine si ma sustine dar saraca cu mai mult decat o sustinere morala nu ma poate ajuta.. Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez.. Cu stima, si respect va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Amenintarea cu moartea sau tentativa la omor calificat alexadr alexadr Buna seara/ziua! Am 18 ani si in urma cu 2 saptamani am depus o plangere la sectia de politie pentru amenintare cu moartea. Bunicul meu a incercat sa ma ... (vezi toată discuția)
L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința că mă taie cu cuțitul și apoi am depus plângere penală. ce se va întâmpla mai departe? alexadr alexadr Buna ziua/seara! Am 18 ani si vreau sa expun problema aici in speranta ca pot fi ajutat cu un sfat sincer din partea dvs. Ca sa expun problema pe scurt, dupa ... (vezi toată discuția)
Atac cu arma alba razvan38 razvan38 pe data de 15 iunie o persoana a incercat sa ma injunghie cu cutitul dar nu m-am dus sa depun plangere la politie decat pe 26 august. la politie mi s-a spus ... (vezi toată discuția)