avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... atac cu arma alba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

atac cu arma alba

pe data de 15 iunie o persoana a incercat sa ma injunghie cu cutitul dar nu m-am dus sa depun plangere la politie decat pe 26 august. la politie mi s-a spus ca persoana respectiva va fi chemata sa dea declaratie. m-am hotarat atat de tarziu sa depun plangere la rugamintea unei terte persoane dar in luna august am primit de la aceeasi persoana mesaje de amenintare cu moartea pe telefon. intrebare mea este : este adevarat ca daca au trecut 60 de zile intre incident si plangerea mea politia nu o mai poate lua in considerare,adica e inutila? oricum pana azi 31 octombrie nu au miscat un deget. mi s-a dat un numar de inregistrare al plangerii si desi am fost sa intreb daca s-a rezolvat ceva mi s-a spus sa stau linistit ca "se lucreaza" la cazul meu. cat poate dura sau totul se termina aici? multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca !
Cel mai recent răspuns: razvan38 , utilizator 07:55, 1 Noiembrie 2008
Este adevarat ca plangerea trebuia facuta in termen de cel mult doua luni de la data la care ati cunoscut faptuitorul. Rezolvarea plangerii pe care spuneti ca ati depus-o la politie o sa vi se comunice.Daca insa faptuitorul continua sa va ameninte prin telefon trebuie sa reveniti cu o alta plangere si sa cereti punerea sub ascultare a telefonului.
Depinde unde o incadreaza, daca este la art.180, 181, lovituri, trebuie plangerea in 2 luni, daca este tentativa de omor, dar trebuie temeinic dovedita, se cerceteaza in continuare daca sunt elemente suficiente la dosar.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L-am filmat pe bunicul meu în timp ce mă amenința că mă taie cu cuțitul și apoi am depus plângere penală. ce se va întâmpla mai departe? alexadr alexadr Buna ziua/seara! Am 18 ani si vreau sa expun problema aici in speranta ca pot fi ajutat cu un sfat sincer din partea dvs. Ca sa expun problema pe scurt, dupa ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - tentativa de omor / amenintarea cu moartea / politia nu ia masuri!! alexadr alexadr Buna ziua! Va rog din suflet sa imi acordati cateva minute sa ma ascultati.. In urma cu 2 sapt am fost victima unei tentative de omor. S-a intamplat la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,un prieten în vârstă de 16 ani a luat fapta altcuiva ... Angii.mrt Angii.mrt bună ziua ,un prieten în vârstă de 16 ani a luat fapta altcuiva ,tentativa de omor, dacă băiatul acela declara adv se mai poate schimba ceva ? baiatul de ... (vezi toată discuția)