avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ce taxe se platesc cand ai asocietie familiala
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ce taxe se platesc cand ai asocietie familiala

buna ziua. ma numesc adela si as dorii sa imi infiintez o asociatie familiala..
problema mea este ca nu stiu care sunt taxele pe care va trebuii sa le platesc catre stat dealungul anului......mam gandit la ceva pe baza de textile iar produsele sa le confectionez personal la mine in apartament..se poate?...se poate sa imi deschid un magazin online daca am asociatie familiala?..multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:54, 11 Mai 2010
Denumirea corecta este întreprindere familiala.
ORDONANTA DE URGENTA nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, la art. 4 prevede ca persoanele fizice prevăzute pot desfăşura activităţile economice după cum urmează:
a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale.
Se plateste impozitul pe venit in cota de 16% din venitul net si contributii de aigurari de sanatate si contributie de asigurari sociale.
Se poate ca sediul profesional al PFA, II, IF sa fie apartamentul personal, in baza unui contract de comodat incheiat intre persoana fizica si activitatea autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala ametist ametist Ce deosebiri majore exista in forma de redactare si [u]continut[/u] al actului constitutiv pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, fata de cel al ... (vezi toată discuția)
Constatare si sanctionare contraventie i.i. dan_co dan_co Buna ziua. In cazul in care se intocmeste un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor constatate cu prilejul executarii unui control la o ... (vezi toată discuția)