Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu am lucrat decat aici.
Eterna discutie ...... in Contractul colectiv unic la nivel national 2007-2010 scrie de plata sporului de vechime (printre altele), dar parerea mea este ca nu sunt obligati sa-ti plateasca doar daca ai asa ceva specificat in CIM sau in contractul colectiv la nivel de unitate. Nu ii poate obliga nimeni sa-l plateasca daca nu e specificat acolo, nici ITM-ul, mai ales in cazul in care societatea are mai putin de 21 de salariati.
Aici deja se poate discuta .......
Daca are 2000 de salariati ar trebui sa aibe contract colectiv pe unitate (chiar daca in Codul Muncii este obligatorie doar negocierea lui :) )....... iar in cuprinsul acestuia ......
"LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (*actualizată*) CODUL MUNCII
ART. 238
(1) Contractele colective de munca nu pot conţine clauze care sa stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca încheiate la nivel superior."
... deci, implicit si cel la nivel national ..... dupa mine e discutabila problema. :)))
poate dupa tine:D dar eu vorbesc de CCM pe societate:O
Ori nici in CCM Unic la Nivel National nu se prevede obligativitatea acordarii Sporului de vechime, ci doar se arata ca se poate acorda:((
Alte discuții în legătură
Spor vechime
coromadaniel
Buna ziua,
Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime.
In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime
lif
Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru
includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)