avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime - part time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime - part time

Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu am lucrat decat aici.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2007
atlantiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 14:05, 25 Martie 2007
Da, daca prin CCM sau CIM nu se prevede altfel, desi daca ceilalti salariati primesc ar trebui sa primiti si dvs.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Eterna discutie ...... in Contractul colectiv unic la nivel national 2007-2010 scrie de plata sporului de vechime (printre altele), dar parerea mea este ca nu sunt obligati sa-ti plateasca doar daca ai asa ceva specificat in CIM sau in contractul colectiv la nivel de unitate. Nu ii poate obliga nimeni sa-l plateasca daca nu e specificat acolo, nici ITM-ul, mai ales in cazul in care societatea are mai putin de 21 de salariati.
Nici daca are 2000 de salariati nu poti obliga patronul sa plateasca daca nu e prins in CCM:P
Aici deja se poate discuta .......
Daca are 2000 de salariati ar trebui sa aibe contract colectiv pe unitate (chiar daca in Codul Muncii este obligatorie doar negocierea lui :) )....... iar in cuprinsul acestuia ......
"LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (*actualizată*) CODUL MUNCII
ART. 238
(1) Contractele colective de munca nu pot conţine clauze care sa stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca încheiate la nivel superior."
... deci, implicit si cel la nivel national ..... dupa mine e discutabila problema. :)))
poate dupa tine:D dar eu vorbesc de CCM pe societate:O
Ori nici in CCM Unic la Nivel National nu se prevede obligativitatea acordarii Sporului de vechime, ci doar se arata ca se poate acorda:((

Alte discuții în legătură

Spor vechime coromadaniel coromadaniel Buna ziua, Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime. In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate contract colectiv de munca TEA TEA Buna ziua, Am o nelamurire privind CCM unic la nivel national: In ce masura un angajator este obligat sa acorde toate drepturile prevazute in CCM unic, ... (vezi toată discuția)