Sa zicem ca lucrez la o firma de multi ani, cu program de 4 ore, iar de cateva luni cu 6 ore. Au obligatia sa imi acorde spor de vechime? In acest rastimp nu am lucrat decat aici.
Tocmai ca nu am gasit nicaieri specificat daca pentru part-time se acorda sau nu se acorda spor de vechime. Poate nu am fost suficient de atenta.... Pentru un program normal sporul e obligatoriu, chiar daca nu e specificat in CCM la nivel de munca sau in CIM. Daca e prevazut in CCMN e suficient. CCMN e baza piramidei; pe el se construiesc celelalte CCM.
Eu i-am cerut unitatii angajatoare niste drepturi salariale care nu erau prevazute in CCM la nivel de ramura si nici in cel la nivel de unitate, dar erau prevazute de CCMN. Au refuzat sa-mi dea banii, i-am dat in judecata si am castigat.
"LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (*actualizată*) - CODUL MUNCII
ART. 103 - (1) Salariatul încadrat cu contract de munca cu timp parţial se bucura de drepturile salariaţilor cu norma intreaga, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de munca aplicabile."
Spor vechime
coromadaniel
Buna ziua,
Revin cu un alt subiect tot din compania mea si anume sporul de vechime.
In momentul de fata in cazul meu am dreptul la un spor de vechime de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime
lif
Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru
includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)