Desi sunt stabilit in strainatate am in Romania o casa inchiriata cu contract de
inchiriere si chiria platita la zii. Casa este plina cu lucrurile mele, am executat
si lucrari de intretinere si modernizari pentru ca sunt destul de des in Romania.
Gradina mare a casei este cultivata si intretinuta.
Luna trecuta proprietarul casei m-a instiitat verbal ca are de gand sa vinda
casa. Dupa doua saptamini dupa ce am fost plecat din Romania am primit un
telefon ca casa este vinduta.
In contractul de inchiriere scrie la puctul "Rezilierea Contractului": - rezilierea contractului se face cu cel putin trei luni inainte de sfirsitul trimestrial.
Astazi noul proprietar a venit cu politia la vecina mea la care sunt cheile casei
Femeia fiind mai in varsta si speriata a predat cheile la politist.
Noul proprietar a intrat in casa inchiriata de mine.
Intrebare: este valabil contractul de vinzare-cumparare, daca noul proprietar
nu a fost informat ca casa este inchiriata?
Contra cui ce pangere trebuie sa fac?
Stiu ca imi trebuie avocat dar va rog sa ma informati
care sunt pasii cei mai eficienti in ordinea cronologica.
cu deosebita stima
Probabil ati vrut sa-ntrebati daca mai e valabil contractul de inchiriere.
Da, este valabil.
Faptul ca vechiul proprietar a omis sa instiinteze cumparatorul de faptul ca imobilul este inchiriat, nu este culpa dvs.
In alta ordine de idei... ce s-a-ntamplat cu bunurile dvs?
Normal ar fi fost ca noul proprietar sa nu se atinga de bunurile dvs, cu atat mai mult cu cat aveti un contract valabil.
Puteti formula o plangere penala pt tulburare de posesie.
Pentru inceput...
Fostul proprietar nu prea mai vorbeste cu mine la telefon.
Saptamina viitoare o sa fiu la fata locului si am sa cer despagubire
de la el.
Dar ce fac cu noul proprietar daca nu vrea sa ma lase in casa
ca sa-mi scot lucrurile? Cit timp am ca sa inchei aceasta actiune?
Ramine valabil termenul de reziliere a contractului de inchiriere?
In primul rand ar trebui sa faceti o plangere pentru abuz in serviciu impotriva politistilor care au venit la usa si au fortat-o pe doamna sa inmaneze cheile fara a avea un motiv legal.
Tot plangere la politie pentru violare de domiciliu si eventual furt daca nu va inmaneaza lucrurile.
In al doilea rand, ar trebui facuta o actiune in pretentii pentru a recupera sumele investite.
Acum, dvs. stati cam prost pentru ca ati pierdut posesia casei si mai greu ati putea sa va reintoarceti daca proprietarul este inca acolo.
Inca o mentiune: potrivit art. 1441 din codul civil, contractul de inchiriere este valabil si fata de noul proprietar numai daca are data certa (autentic, atestat de avocat, inregistrat la fisc, depus ca dovada de sediu, etc).
multumesc ptr. raspunsuri promte si competente!
Contractul de Inchiriere este pe perioada nelimitata si inregistrarea la fisc nu este
obligatia chiriasului. Casa inchiriata este si adresa mea din Romania inregistrata
la O.R.I.
Cu stima