Sotul inainte de casatorie a luat un credit ipotecar pentru o mansarda, girand cu apartamentul parintilor lui. Mansarda a fost cumparata:O pe numele parintilor lui. Plata rateler le-a facut din contul lui de salarii banca luand suma respectiva direct din cont. El nu m-a lasat sa contribui si eu din salar spunand ca o sa am pretentii ulterior. Acum am ajuns la divort. Ce drepturi am eu in acest moment, la partaj?:O
o sa aveti si dvs parte chiar daca nu ati contribuit. un 30% tot aveti pt ajutorul adus in casnicia dvs in tot acest timp.
si...el a dat bani pe mansarda din salariul lui iardvs ati dat banii pe mancarea si imbracamintea lui... cam asta este logica.
chiar daca nu ati contribuit direct, ati avut adus si dvs un anumit aport.
Nu ma gandeam sa am parte din mansarda...dar la ceva bani din ratele platite in timpul casatoriei ma gandeam ca am ceva drept, plus la imbunatatirile si obiecte luate in interior pe durata casatoriei. In plus creditul e pe numele sotului deci nu cred ca pot sa am datorii ...in sensul sa impartim plata ratelor in viitor din moment ce el in timpul casatoriei nu a vrut ca eu sa platesc.
Multumesc pentru raspuns.
" Nu a vrut sotul" sa platiti si "nu credeti" dvs. nu au relevanta in fata legii sau a bancii.
Creditul e luat in timpul casniciei, se presupune un acord din partea dvs. tacit. Chiar daca nu apare numele dvs. pe contractul de credit. Banca nu e interesata de acorduri amiabile intre soti.
Divort
ContSters344083
Din pacate am ajuns unde nu as fi vrut niciodata.Casa este pe numele sotiei luata de parinti ei....dupa 7 ani de convietuire am ceva drepturi la partaj? Sau ... (vezi toată discuția)