avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Am doua oferte cu greseli aritmetice, ce fac?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Am doua oferte cu greseli aritmetice, ce fac?

Am doua oferte cu greseli aritmetice, dupa ce le-am corectat cu acordul ofertantilor se schimba clasamentul si castiga cel de pe locul 3 iar cel de pe unu trece pe 2.
Cel mai recent răspuns: ir7arte , utilizator 12:13, 13 Mai 2010
Depinde de criteriul de selectie adoptat.
In general (atat la selectia de oferte cat si la licitatii) pretul produselor/lucrarilor este considerat definitoriu dupa care urmeaza termenul de executie, etc.
Criterii valabile atunci cand nu sunt aranjate :D
Succes
Atunci este corect sa aplicati ca oferta castigatoare cea corectata si care in fapt a trecut de pe 3 pe 1.
....daca in urma corectarii greselilor aritmetice se modifica pretul ofertat atunci acea oferta este declarata neconforma si candidatul trebuie eliminat.
succes!
Vedeti in art.79 si 80 din HG925, conditiile exacte in care pot fi efectuate corecturi la erorile aritmetice. Dupa cum a spus dl. Marius, se cam aplica art.79, alin2 si 3.
Depinde de dvs. rezultatul, functie de ce constatati efectiv, din analiza tuturor documentelor.
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
vlad nicolae, moderator
Trebuie doar ca erorile remediate sa fie de natura celor prevazute de art. 80 alin 2 lit. a,b din hg 925. Daca exista o asemenea eroare iar clasamentul se modifica, nu este nicio problema. Pana la urma se atribuie contractul adevaratul castigator. Trebuie doar verficat cu strictete daca acele erori aritmetice sunt in sensul art. 80.

Alte discuții în legătură

Modificare clasament ibitza78 ibitza78 In cazul in care se constata ca o oferta financiara contine erori aritmetice, se poate modifica oferta chiar daca se modifica si clasamentul ... (vezi toată discuția)
Corectarea ofertei financiare zinates zinates ne confruntam cu urmatoarea problema De multe ori anexele la formularul de oferta financiara contin greseli -suma preturilor unitare nu este aceeasi cu ... (vezi toată discuția)
Corectare erori aritmetice creatza_70 creatza_70 Buna seara! Am intocmit o oferta financiara si mi s-a comunicat de catre AC ca am gresit la calculul devizului oferta. Uitandu-ma acum peste calcule, ... (vezi toată discuția)