avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice modificare clasament
Discuție deschisă în Achiziţii publice

modificare clasament

In cazul in care se constata ca o oferta financiara contine erori aritmetice, se poate modifica oferta chiar daca se modifica si clasamentul ofertantilor?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 16:02, 15 Februarie 2013
art 79 alin 2 lit b din hg 925/2006 prevede faptul ca modificarea pretului indusa de aceste corectari nu trebuie sa conduca la schimbarea clasamentului
Daca erorile aritmetice se incadreaza in cele prevazute de art.80 alin (2) litera a) sau b) din HG925/2006, este o situatie de exceptie, acceptata prin art.79 alin.(3), al aceluiasi act normativ si se corecteaza doar cu acceptul ofertantului.
Da, se poate.
In art.79, alin.3) si 80, alin.2) nu este prevazuta interdictia modificarii clasamentului.

Trebuie sa verificati atent, daca e cazul, nu stiu speta, daca discrepanta de la art.80, alin2, lit.a nu ascunde in spatele ei si abateri tehnice.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am doua oferte cu greseli aritmetice, ce fac? ir7arte ir7arte Am doua oferte cu greseli aritmetice, dupa ce le-am corectat cu acordul ofertantilor se schimba clasamentul si castiga cel de pe locul 3 iar cel de pe unu ... (vezi toată discuția)
Solicitare de clarificari adina83 adina83 In urma solicitarilor primite de la autoritatea contractanta stipulate in porcesul verbal de deschidere a ofertelor, acolo s-a specificat ca in ... (vezi toată discuția)
Corectare erori aritmetice creatza_70 creatza_70 Buna seara! Am intocmit o oferta financiara si mi s-a comunicat de catre AC ca am gresit la calculul devizului oferta. Uitandu-ma acum peste calcule, ... (vezi toată discuția)