avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice corectare erori aritmetice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

corectare erori aritmetice

Buna seara!

Am intocmit o oferta financiara si mi s-a comunicat de catre AC ca am gresit la calculul devizului oferta.
Uitandu-ma acum peste calcule, intr-adevar la calcului fondului de risc am aplicat de doua ori procentul. Aveam foaie de calcul in excel si la rubrica coeficientilor am trecut fondul de risc procentual (0,178%) iar la valoare am mai aplicat odata procentul - nu stiu cum de s-a intamplat!!!
Aceasta este o eroare aritmetica? Corectarea acestei erori modifica oferta financiara (foarte putin insa - o mareste cu numai 0.005) insa aceasta nu conduce la modificarea clasamentului ofertantilor participanti la procedura de atribuire.
In acest caz poate fi acceptata de catre AC modificarea ofetei financiare si sa nu o respinga ca fiind neconforma?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
creatza_70, utilizator
Cel mai recent răspuns: creatza_70 , utilizator 08:35, 18 Ianuarie 2012
In principiu, ANRMAP considera ca erorile aritmetice sunt strict cele din art.80, alin.2 din HG 925. Orice altfel de erori, precum cea prezentata, nu pot fi admise, ducand la aplicarea art. 79, alin.3, fiind susceptibile de a reprezenta o incercare de " a jongla" cu pretul. Este raspunsul lor.
Personal, consider ca interpretarea celor 2 articole si acceptarea sau respingerea ofertei ramane in final la latitudinea comisiei de evaluare.
Eu consider ca este o eroare aritmetica :
" (2)Erorile aritmetice se corectează după cum urmează:
a)dacă există o discrepanţă între preţul unitar şi preţul total, trebuie luat în considerare preţul unitar, iar preţul total va fi corectat corespunzător;"

Fondul de risc se poate vedea ca este 0,178%
Valoare la care s-a aplicat procentul deasemenea, deci este vorba de o greseala aritmetica
de inmultire.

AC v-a instiintat ca a-ti gresit calculul devizului deoarece:
"(1)Comisia de evaluare are dreptul de a corecta erorile aritmetice sau viciile de formă numai cu acceptul ofertantului. În cazul în care ofertantul nu acceptă corecţia acestor erori/vicii, oferta sa va fi considerată neconformă."
Multumesc.
Asa credeam si eu. Este interpretabil.
Oricum nu mai conteaza intrucat cel care trebuia sa duca raspunsul la autoritate pana la ora precizata, a intarziat. :(
Pacat.
In afaceri ca si in sport, trebuie sa iti joci sansa pana la capat.
Am vazut suficiente situatii rasturnate pana la finalul procedurilor.

Nu am sa inteleg cum poate pierde sansa unei afaceri o societate pentru ca "cineva" (un angajat) a plecat in ultima clipa cu un document.

Succes mai departe.
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
vlad nicolae, moderator
Asta e!
Intr-adevar, cred ca aveam ceva sanse dar acum nu mai conteaza ....
Pacat de munca :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea ofertei financiare zinates zinates ne confruntam cu urmatoarea problema De multe ori anexele la formularul de oferta financiara contin greseli -suma preturilor unitare nu este aceeasi cu ... (vezi toată discuția)
Am doua oferte cu greseli aritmetice, ce fac? ir7arte ir7arte Am doua oferte cu greseli aritmetice, dupa ce le-am corectat cu acordul ofertantilor se schimba clasamentul si castiga cel de pe locul 3 iar cel de pe unu ... (vezi toată discuția)
Corectare erori aritmetice ssdragoss ssdragoss Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat privind corectarea erori aritmetice din formularul de oferta. La o licitatie cu procedura online am depus ... (vezi toată discuția)