avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna as avea o intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna as avea o intrebare

in data de 24iunie2010mi se gata indemnizatia crestere copil ce ma sfatuiti sa fac ?la munca nu vreau sa ma mai ia .oare ce drepturi am la locul de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 12 Mai 2010
-angajatorul va trebui sa va primeasca la munca incepand cu 24.06.2010 si daca nu va mai doreste va trebui sa va concedieze dumneavoastra primind astfel somaj ( va da preaviz de 20 zile lucratoare si veti primi salariul intreg)
-atentie la articolul cu care va desface contractul.
claudiacsep a scris:

in data de 24iunie2010mi se gata indemnizatia crestere copil ce ma sfatuiti sa fac ?la munca nu vreau sa ma mai ia .oare ce drepturi am la locul de munca?

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Angajatorul nu este obligat sa inceteze c.i.m. din motive neimputabile salariatului ... este doar o posibilitate , nu o obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj dupa ccc? logikman logikman buna seara.as vrea sa imi spuna si mie cineva dak am dreptul la somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului asta in cazul in care seful a angajat ... (vezi toată discuția)
Contract munca giullia giullia Daca am stat cu copilul acasa,patronul la care am fost angajata inainte sa nasc este obligat sa ma primeasca inapoi la locul de munca? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Preluare firma fara angajati alex6_nicole alex6_nicole buna ziua,momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la data de 15.06.2012.firma la care am lucrat va fi preluata de alta firma si din cate am ... (vezi toată discuția)