avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preluare firma fara angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preluare firma fara angajati

buna ziua,momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la data de 15.06.2012.firma la care am lucrat va fi preluata de alta firma si din cate am inteles nu vor sa preia si angatatii.va rog sa-mi spuneti daca acestia sunt obligati sa ma primeasca inapoi la munca in momentul in care mi se termina perioada de crestere copil sau daca am dreptul la somaj dupa aceea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 5 Decembrie 2011
1. Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar, conform art.7 din Legea nr.67/2006.

2. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

3. Dreptul la somaj il veti avea numai daca c.i.m. va inceta din motive neimputabile dvs dupa revenirea din CCC sau a concedierii pe perioada CCC pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea din concediul pentru cresterea copilului, firma vanduta corbeanu corbeanu eu trebuie sa ma intorc la serviciu incepand cu data de 15 iulie,cand copilul implineste 2 ani.am aflat ca firma a fost vanduta altei firme,la ce sa ma ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului sa-mi pastreze postul dupa ccc Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua, In luna iulie voi naste si am decis sa raman un an in concediu de crestere copil. La serviciu am fost anuntata ca daca ma voi intoarce dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare dupa cic ada_73 ada_73 Avand in vedere ca in ianuarie 2012 mi se termina CIC si ca de la fostul loc de munca mi se transmite ca ,,postul meu a fost ocupat'', as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)