buna ziua,momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la data de 15.06.2012.firma la care am lucrat va fi preluata de alta firma si din cate am inteles nu vor sa preia si angatatii.va rog sa-mi spuneti daca acestia sunt obligati sa ma primeasca inapoi la munca in momentul in care mi se termina perioada de crestere copil sau daca am dreptul la somaj dupa aceea.
1. Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar, conform art.7 din Legea nr.67/2006.
2. La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei - art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.
3. Dreptul la somaj il veti avea numai daca c.i.m. va inceta din motive neimputabile dvs dupa revenirea din CCC sau a concedierii pe perioada CCC pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.