eu trebuie sa ma intorc la serviciu incepand cu data de 15 iulie,cand copilul implineste 2 ani.am aflat ca firma a fost vanduta altei firme,la ce sa ma astept,acestia sunt obligati sa ma primeasca inapoi sau trebuie sa imi caut de lucru?ce ma sfatuiti sa fac?
1. art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
2. art.173 C.mun. :
.....
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
3. Avand in vedere cele doua texte de lege, trebuie sa mergeti la noua societate si sa vedeti care este statutul dvs ... posibil ca postul dvs sa fie desfiintat, situatie in care va trebuie sa intrati in preaviz la terminarea CCC , urmand apoi sa fie emisa decizia de concediere in baza art.65 C.mun.
Incetare activitate
Monika007
Buna seara, am intrebare ce se intampla in situatia in care eu sunt in maternitate si firma la care lucram isi inceteaza activitatea si trece pe alta firma, ... (vezi toată discuția)