avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea din CCC

Bună ziua,
Copilul meu va face 2 ani pe 4.02.2018 și mi am propus sa revin la munca pe 04.12.2017, adică cu 60 înainte pentru obținerea stimulentului de inserție. Menționez ca lucrez la o banca, care urmează în perioada următoare sa fie vândută, se presupune ca la începutul anului viitor se va finaliza tranzactia. Întrebarea este dacă angajatorul ma poate disponibiliza sau modifica postul /salariul după revenirea din CCC? Noul proprietar al actualului angajator poate sa îmi schimbe salariul/postul, după ce trec cele 6 luni de la reîntoarcere? Ar trebui sa ma întorc mai devreme? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 28 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revenirea la munca trebuie facuta inainte de 04.12.2017 pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.

Întrebarea este dacă angajatorul ma poate disponibiliza sau modifica postul /salariul după revenirea din CCC?

Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Art.25 din OUG 111/2010:
......
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
.......
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

In acest caz, interdictia concedierii se extinde pe o durata fixa de 6 luni incepand cu data incetarii platii stimulentului de insertie.

Noul proprietar al actualului angajator poate sa îmi schimbe salariul/postul, după ce trec cele 6 luni de la reîntoarcere?

Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului, potrivit Legii 67/2006 si a art.173 alin.2 C.mun.

In speta, cumparatorului i se opune si lui prevederile mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca dupa cic alexandrap alexandrap Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu o problema. In luna octombrie a acestui ai voi termina CIC ul iar de la societatea la care sunt angajata mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa intoarcere din concediu de maternitate sonia78 sonia78 Buna ziua Dupa reintoarcere la locul de munca dupa concediu de maternitate, care este perioada in care angajata nu poate fi concediata in situatia in care a ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajata dupa revenirea din concediu de crestere copil andra_mr andra_mr Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa intru in CIC si am de gand sa stau acasa 2 ani. In compania la care lucrez doua din ... (vezi toată discuția)