avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Loc de munca dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Loc de munca dupa CIC

Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu o problema. In luna octombrie a acestui ai voi termina CIC ul iar de la societatea la care sunt angajata mi s-a spus ca firma se va desfiinta deoarece au fost preluati de catre alta societate sub alta denumire, iar ei nu mai au nevoie si posibilitatea sa ma "ia dupa ei". Legal intru in somaj sau sunt obligati sa ma primeasca inca 6 luni? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 5 Iulie 2012
Daca vor fi preluati de catre o alta societate in acest caz devin incidente prevederile legii nr.67/2006 si ale art.173 C.mun. , astfel:

art.173 (3) C.mun. : Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Art. 7 din Legea nr.67/2006 : Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Daca data nasterii copilului este ulterior datei de 01.01.2011 , inclusiv, atunci la revenirea din CCC nu puteti fi concediata pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
In acest sens, avem :
Art. 25 din OUG nr.111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate..
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)
Drepturi transfer la alta firma dupa revenire din cic giacris giacris Buna ziua, Am si eu o problema mai complicata. Sunt in CIC de 1 an, pana la 01 februarie 2013. Intre tp, firma la care sunt angajata a fost vanduta catre ... (vezi toată discuția)