avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi angajati

Buna ziua,

Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 10 Octombrie 2012
Atata vreme cat firma continua sa existe, indiferent de proprietar, va continuati activitatea normal.
Patronul o sa inchida firma daca nu reuseste sa vanda. In acest caz ce se intampla cu angajatii?
Intra in somaj
Beneficiaza de somaj numai daca indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia ...


Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz?


In acest caz, sunt incidente prevederile Legii nr.67/2006 si ale art.173 C.mun., si anume:

art.5 din Legea nr.67/2006:
(1) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
...

art.7 din Legea nr.67/2006: Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 173 C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)
Conditie incheiere cim atunci cand sunt doua companii fuzioneaza globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua, Compania noastra urmeaza sa incheie un contract de fuziune cu o alta firma ( unde vom avea 40% actiuni). As dori sa stiu in ce conditii se pot ... (vezi toată discuția)
Salariat cedat URIAS URIAS Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce inseamna, conform legislatiei muncii, faptul de a fi cedat de la un angajator la alt angajator. (vezi toată discuția)