avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditie incheiere CIM atunci cand sunt doua companii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditie incheiere CIM atunci cand sunt doua companii fuzioneaza

Buna ziua,

Compania noastra urmeaza sa incheie un contract de fuziune cu o alta firma ( unde vom avea 40% actiuni).

As dori sa stiu in ce conditii se pot muta angajatii deja existenti deja pot fi transferati pe aceeasi functie in cadrul celeilalte companii?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 18 Mai 2016
In conditiile prevazute de Legea nr.67/2006 si de art.173 C.mun.

Art. 173 C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
Multumesc pentru raspuns.

Conform celor 2 surse, am inteles ca ( printre altele) se vor transfera toate drepturile si obligatiile angajatilor conform CIM-ului initial, pe numele si locatia cesionarului ( incluzand si drepturile salariale)
Este corect?


Da, este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)
Salariat cedat URIAS URIAS Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce inseamna, conform legislatiei muncii, faptul de a fi cedat de la un angajator la alt angajator. (vezi toată discuția)
Cartea de munca ciprianSTOICA ciprianSTOICA lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu ... (vezi toată discuția)