avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

lucrez la o firma de mai bine de 13 ani. aceasta a intrat in insolventa iar punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu de activitate.cum trebuie sa procedez pt a nu avea intrerupere pe cartea de munca,noua firma cerandu-ne actele de angajare pana la 20 martie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 20 Februarie 2013
Pentru a nu avea intrerupere ar trebui ca data incetarii c.i.m. vechi sa coincida cu data inceperii activitatii la noul angajator...
avand in vedere ka cele 2 firme,cea noua si cea veche sunt in judete diferite fata de punctul de lucru ,nu ar fii mai bine sa cer transfer?
Nu mai exista reglementat transferul in Codul Muncii ...dvs lucrati la punctul de lucru ?
da
In acest sens, devin incidente prevederile art.173 C.mun. si ale Legii nr.67/2006 deoarece ati mentionat ca ”punctul de lucru de care apartin va fii preluat de o alta firma cu acelasi domeniu de activitate” ....

Art. 173 C.mun.
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Legea nr.67/2006:
Art. 5. - (1) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica în cazul în care cedentul este subiectul procedurii de reorganizare judiciara sau faliment, potrivit legii.
.........
Art. 7. - Transferul întreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Prin urmare, in speta, este vorba despre un transfer ... vor fi transferate cesionarului si drepturile si obligatiile cedentului care decurg din contractele individuale de munca inclusiv din contractele a caror executare este suspendata.

Alte discuții în legătură

Drepturi angajati silcia silcia Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza sa fie vanduta. Suntem 3 angajati. Ce drepturi legale avem? Ce se intampla cu angajatii in acest caz? (vezi toată discuția)
Modificare cim suspendat dana_ludmila dana_ludmila 10 salariati ai societatii X au cim-urile suspendate conform art.52 alin.1 lit.c) din Codul Muncii. In perioada de suspendare societatea X fuzioneaza (prin ... (vezi toată discuția)
Peronal angajat corina_litoiu corina_litoiu cum se efectueaza transferul de personal angajat de la o firma care a fost luata in administrare de alta firma si in ce conditii se mentine calitatea de ... (vezi toată discuția)