Vedeti urmatoarele prevederi:
- Codul Muncii
art.173
(1) Salariaţii beneficiază de protecţia drepturilor lor în cazul în care se produce un transfer al întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia către un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.
- Legea nr.67/2006
art. 5
(1) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul in care cedentul este subiectul procedurii de reorganizare judiciara sau faliment, potrivit legii.
Art. 6
(1) Anterior datei transferului, cedentul are obligatia notificarii cesionarului cu privire la toate drepturile si obligatiile care urmeaza a fi transferate acestuia.
(2) Nerespectarea obligatiei de notificare prevazute la alin. (1) nu va afecta transferul acestor drepturi sau obligatii catre cesionar si nici drepturile salariatilor.
Art. 7
Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
1. Transferul opereaza prin pastrarea pentru salariati a acelorasi conditii ca si pana in momentul transferului. Prin transferul integral al tuturor drepturilor si obligatiilor rezultate din contractele de munca aplicabile, legea impune “noului angajator” sa preia aceleasi drepturi si obligatii ca cele existente pana la momentul transferului. Deci el nu poate sa modifice, ca o consecinta a transferului, vreunul dintre elementele contractului individual de munca al salariatului preluat.
2. Transferul nu opereaza in urma acordului dat de salariat. Legea cere doar informarea salariatului, nu si acordul acestuia.
3. Atat societatea cedenta, cat si societatea cesionara au obligatia completarii si transmiterii registrului cu elementele prevazute de art. 3 alin. (2) din HG 500/2011. Astfel, acest transfer va trebui reflectat in registrele electronice de evidenta al salariatilor atat in cazul societatii cedente (societatea absorbita), cat si in acela al societatii cesionare (societatea absorbanta), societatii cedente incetandu-i calitatea de angajator la data transferului, iar societatea cesionara devenind de la aceeasi data noul angajator al salariatului transferat,