avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi transfer la alta firma dupa revenire din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi transfer la alta firma dupa revenire din CIC

Buna ziua,

Am si eu o problema mai complicata.
Sunt in CIC de 1 an, pana la 01 februarie 2013. Intre tp, firma la care sunt angajata a fost vanduta catre o alta firma, insa nu si-a incetat de tot activitatea. Angajatii au fost preluati prin transfer.
Am fost chemata de catre aceasta noua firma si mi s-a adus la cunostinta ca postul meu nu mai exista (serviciul a fost externalizat) si, ca atare, neavand alt post vacant care sa mi-l ofere, imi propun incetarea colaborarii cu 3 salarii compensatorii.
Din cate stiu eu, art 173 din Codul Muncii, alin (3) spune ca transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
In plus, persoanele care revin din CIC si beneficiaza de stimulent de insertie, nu pot fi concediate pe temei de necorespundere profesionala timp de 6 luni de la revenirea din CIC.
Ar putea sa ma concedieze pe temei legal in aceste conditii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: giacris , utilizator 15:47, 21 Ianuarie 2013
1. Intr-adevar, beneficiati atat de protectia Codului muncii , cat si de protectia Legii nr/67/2006 cu privire la transferul intreprinderii.

2. La revenirea din CCC , angajatorul are interzis sa va concedieze pe o durata cu pana la 6 luni de zile de la data revenirii din CCC - art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010.
Multumesc mult pt raspuns si promptitudine :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca dupa cic alexandrap alexandrap Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu o problema. In luna octombrie a acestui ai voi termina CIC ul iar de la societatea la care sunt angajata mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic inainte ca sa implineasca copilul un an roxana-79 roxana-79 Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie - daca mama se intoarce din cocediu de ingrijire copil inainte de implinirea varstei de un an, aceasta ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate Monika007 Monika007 Buna seara, am intrebare ce se intampla in situatia in care eu sunt in maternitate si firma la care lucram isi inceteaza activitatea si trece pe alta firma, ... (vezi toată discuția)