Ciao.
Am plecat pe la inceputul anului 2006 dintr-o firma in alta; atunci s-a incheiat contractul prin asa numitul "acord al partilor". Din februarie 2006, insa compania in care m-am angajat a "omis" sa-mi inregistreze cartea de munca, am aflat asta undeva spre sfarsitul anului trecut; deci a fost munca la negru cam 10 luni. Leafa primita a fost data cash, fara sa semneze nimeni nimic. Ma intereseaza cum si daca se poate recupera vechimea, daca e vorba de proces, daca-i musai nevoie de un avocat. Firma exista mai departe, bine-mersi, eu am incheiat orice relatie cu ei dupa ce mi-am descoperit cartea de munca aruncata intr-un sertat undeva prin toata debandada aia de-acolo.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Sunt dispusa sa-i dau in judecata, oricum salariul primit in ultimele luni a fost o bataie de joc, dar faza cu cartea de munca a fost o gluma "reusita". Singura dovada ca am lucrat acolo este faptul ca am reprezentat firma , atunci cand semnam facturile fiscale pentru diversi clienti, iar numele si date din cartea de identitate apareau acolo alaturi de semnatura mea.
Va multumesc mult pentru ajutor!
multumesc pentru sugestii..
BODEALEX, nu a existat departament de HR, era vorba de o firma minuscula, care voia sa-si ia avint, deci in plina dezvoltare, care mituia in stinga si-n dreapta, a reusit sa puna mina rapid si pe un ISO 9001, aparentele erau deosebite, dar, realitatea era alta.Si in 10 luni acolo cit am "prestat" nu au avut parte de vreun control, deci :spatele" era destul de puternic. Din pacate pentru mine am lasat lucrurile asa. Nu a existat un Contract Individual de Munca, am tot intrebat si raspunsurile nu au venit.
Ma apuc sa citesc Legislatie si sper s-o pot reglementa cumva.Oricum, la toate interviurile de pina acum pe unde am fost, semnele de intrebare au fost mari vizavi de acest aspect...
Nu, nimic. Angajarea a fost pur si simplu, verbala.Pretextul initial a fost ca firma este la inceput; era vorba de o firma " de familie". De semnat, insa, nu am semnat eu, personal, nimic. Saptaman viitoare cred ca voi merge ITM sa vad daca apare pe numele meu ceva inregistrat pe 2006. Credeti ca-i o idee buna? Da, trimiteti-mi legea la care va refereati. Cred ca n-am scuze valabile ca am lasat sa mi se-ntimple chestia asta..:(