avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca nesemnat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca nesemnat

Am preluat cu data de 01.09.2014, 17 agenti de paza de la o alta firma carora li s-a inregistrat contractul de munca la itm la data de 26.08.2014 on line prin revisal.
Au efectuat serviciul toata luna septembrie la obiectivul care a fost preluat la acceasi data (01.09.2014).
15 dintre ei au semnat contractele de munca 2 refuzand sa semneze pe motiv ca nu sunt contractele inregistrate la itm si ca nu pot semna retroactiv.
In cursul lunii septembrie au fost de mai multe ori invitati sa semneze contractele,
au fost trimise contractele la locul de munca sa fie semnate dar au refuzat.
itm-ul considera ca trebuie sa fim amendati cu cate 10.000 pentru fiecare dintre cei doi.E legal?
Statul nu a fost prejudiciat ei figurand in statul de plata cu orele lucrate din pontajul scris si trimis la firma de ei.
Ce se poate face in acest caz daca cei doi refuza in continuare semnarea contractului.
Incepand cu data de 01.10.2014 nu s-au mai prezentat la lucru,au fost instiintati
prin posta ca sunt nemotivati la serviciu riscand incetare contractului de munca.
Poate fi incetat contractul?Articolul 31

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 7 Octombrie 2014
ionelalexandru a scris:

itm-ul considera ca trebuie sa fim amendati cu cate 10.000 pentru fiecare dintre cei doi.E legal?
Poate fi incetat contractul?Articolul 31

Consider ca soc poate fi amendata pentru ambii salariati.

Ce contract sa incetati? Ca sa il incetati ar fi trebuit sa inceapa.
Dvs ati raportat in Revisal un contract care nu a existat in forma fizica.

Ce se poate face? Parerea mea este ca trebuie anulata raportarea lor in Revisal, clarificata situatia amenzii (platita sau contestata) si pe viitor sa nu se declare nimic in Revisal pana nu exista documentul fizic semnat.

Art. 16. [forma contractului de munca]
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.

Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
ContSters256771, utilizator
1. Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, in registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

2. Un c.i.m. inregistrat in REvisal are aceeasi valoarea juridica ca si un c.i.m. neinregistrat in REVISAL.

3. Un c.i.m. nesemnat de ambele parti nu poate inceta.

4. Daca cei doi au fost prinsi de catre ITM lucrand fara a avea un c.i.m. perfect valabil , atunci ITM poate amenda angajatorul.
Conform comentariilor numai societatea ar trebui amendata dar salariatii care au lucrat fara contract? Se poate considera ca au facut-o din rea credinta?
Mai ales ca au si pretentia sa fie platiti.
Ultima modificare: Marți, 7 Octombrie 2014
ionelalexandru, utilizator
Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....

Asadar, si persoana care a prestat munca fara a avea incheiat c.i.m. poate fi amendata de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu intocmeste cim miruna_albu miruna_albu Am inceput activitatea la data de 11.07.2011. Angajatorul a facut corect inregistrarile in Revisal, m-a inclus pe statul de plata, am semnat fluturasul de ... (vezi toată discuția)
Cim semnat doar de angajator - in fapt, persoana a fost la lucru si pontata ca atare Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Am avut 6 controale ITM in anul 2015, peste care am trecut cu bine. Acum, am un necaz mare. 1. Societatea \"X\" a incheiat contract cu \"z\" ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim iulianapavel iulianapavel Buna dimineata, In data de 05.09.2016, dupa ce m-am intalnit in prealabil cu angajatorul si am stabilit conditiile de munca (program , salariu, atributii in ... (vezi toată discuția)