avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PAMANT LIPSA DIN TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PAMANT LIPSA DIN TITLU DE PROPRIETATE

Buna ziua

revin pe forum cu o noua intrebare
cum se poate solutiona urmatoarea problema:
-dupa mostenirea prin succesiune a mai multor bunuri constat ca din titlu de proprietate lipseste un teren dar culmea este ca acest teren apare in toate registrele agricole si toate documente de la primarie, dupa care normal s-a paltit impozit.probabil cand s-au facut titlurile de proprietate, acea persoana care a compeltat, a gresit completarea.ce pot face eu ca mostenitor in acest caz, eu vreau sa intabulez pe mine.?ce pot eu sa cer acestei primarii "care si-a facut datoria exceptional"???

in concluzie, terenul agrigol exista pe numele mamei mele in registrele agricole, a platit impozit ea si am platit in continuare si eu, dar acuma mi-am data seama ca acel teren nu exista in titlu de proprietate??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:14, 12 Mai 2010
Depinde...daca terenul respectiv a fost solicitat in baza legii 18/1991 si a fost prevazut in Anexele la lege (care au stat la baza emiterii TP), fiind doar o eroare de scriere, trebuie facuta o cerere de modificare a TP catre comisia judeteana de fond funciar si OCPI (cei care au emis TP, primaria a facut doar propunerea), atasand copie a anexei la legea 18/1991 unde figureaza mama dvs, cu suprafata respectiva...
Daca terenul in cauza nu figureaza in Anexa la legea 18/1991 la pozitia mamei dvs, trebuie sa introduceti o actiune in constatarea uzucapiunii de 30 de ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiuni ContSters127432 ContSters127432 In anul 1959 tatal meu , actualmente decedat,a construit o casa de locuit cu suprafata utila de 48 mp.,un grajdi si anexe pe o suprafata de teren de 600 mp. ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune intr-o mostenire - am si eu o problema cu o mostenire. ... p649 p649 Uzucapiune intr-o mostenire ?? Am si eu o problema cu o mostenire. Patrimoniul succesoral este compus dintr-un TP pentru terenuri intravilan si extravilan ... (vezi toată discuția)