avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic pentru lichidare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic pentru lichidare

Buna seara,
va rog sa ma luminati. Sotul meu a avut cim cu salariu de baza= 880lei , datele la care se platea salariu find 10 si 25 ale lunii. Incepand cu 1 aprilie a intrat in jomaj tehnic, somaj ce i-a fost prelungit pana pe 17 mai. Somajul de la firma pe luna aprilie a fost in suma de 348 lei, pe motiv ca este somajul pe lichidare. somajul tehnic se da in 2 transe?
Nu ar fi trebuit sa- i dea 660 lei ptr aprilie ? Si mai e o problema , prelungirea contractului i s-a facut pri telefon, adica a fost sunat si anuntat ca va semna altcineva in locul lui. Invatati-ma unde pot citi despre somajul tehnic. Ce lege este?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:09, 12 Mai 2010
am citit oug 4/2010 dar in ea nu zice decat despre procentul de 75% si de scutirea de plata contributiilor sociale.
Este corect sa primeasca somajul in 2 transe?
Este corect sa semneze altcineva in locul lui chiar si daca firma este in alt judet?

Multumesc
1. "Somajul tehnic" se poate acorda si in transecu conditia sa nu se depaseasca 90 de zile pe salariat.
2. Daca a semnat alta persoana in loc nu este bine.
3. Sesizati ITM cu toate aceste probleme. OUG 4/2010 ii obliga sa faca verificari:
Art. 2 - Angajatorii au obligaţia să depună, la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia îşi au sediul, o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, la momentul constatării de către aceştia a situaţiilor respective.
Art. 3 - Conform competenţelor legale, Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin instituţiile lor teritoriale subordonate, vor controla periodic angajatorii care beneficiază de măsurile de protecţie socială prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă.
prelungirea contractului i s-a facut pri telefon

S-ar putea sa-i fi schimbat salariul la 600 lei. Daca calculam 75% din 600 si scadem impozitul 16% rezulta suma de 378 lei, foarte aproape de ce spuneti dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic - indemnizatie crestere copil ionela77 ionela77 buna seara! scriu in numele prietenei mele care in decembrie 2009 a fost trimisa in somaj tehnic pana in martie 2010, dar in luna ianuarie a aflat ca va fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil pentru gemeni nascuti in decembrie 2010 lavinia_radu lavinia_radu In decembrie 2010 am nascut gemeni baieti, in luna februarie am depus dosarul pentru indemnizatie iar la sfarsitul lunii aprilie 2011 am primit banii si ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut garantat in plata vs. salariul minim brut obligatoriu ptr studii superioare Isa  Radov Isa Radov dragi colegi, astazi, rasfoind niste legislatie, am avut o mare \"iluminare\" mi-am dat seama ca: - salariul minim brut garantat in plata este 600 lei - ... (vezi toată discuția)