avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM SE DESCHIDE UN PROCES?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM SE DESCHIDE UN PROCES?

Buna ziua.

Vreau sa spun ca nu am avut niciodata de a face cu justitia, n-am fost la nici un proces niciodata.
Acum, e cazul sa ma judec cu niste rude pe o mostenire. Cum se procedeaza ca sa deschid un proces, va rog povestiti-mi asa ca la gradinita, ca eu nu stiu nimic. Am vorbit cu o avocata dar mi-a cerut cam mult si nu merita cheltuiala. Pot sa deschid eu procesul, fara sa ma ajute un avocat? Cum fac?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2007
viot, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters30587 , utilizator 21:30, 25 Martie 2007
foarte simplu,faci ca mama...tot in proces asemanator dupa ce a dat bani grei avocatilor(fiind cetatean strain si astfel crescind tariful) si dupa ce a juns la concluzia ca ba au fost cumprati de partea adversa ,ba nu au fost prea competenti,s-a saturat pina peste cap..(zece ani a durat procesul)..si s-a apucat ea de proces...a citit legi,s-a adincit in materie ,a asistat la procese asemanatoare ,a recuzat complete,a facut reclamatii in tot bucurestiul...si a CISTIGAT!

voi face si eu se pare aceeasi lucru la procesul meu de incredintare...
nu e deloc simplu, nu va sfatuiesc sa va aparati singur, sigur o sa regretati. comparati mental banii pe care i-ati da avocatului si pierderile pe care le puteti suferi judecandu-va fara aparator. si chiar daca ati dispune de timpul liber necesar pt a realiza tot ce a facut colega de forum care v-a sfatuit mai sus, tot va sfatuiesc sa apelati la un avocat. succesiunile sunt incurcate.
notarul care dezbate succesiunea a dispus suspendarea procedurii si v-a indrumat spre instanta? cerere de partaj, taxa de timbru, plus toate actele cerute si la notariat, cam asa se deschide un proces.
@mellysch
cred ca nu ar trebui sa sfatuiti oamenii sa se apere singuri, clientii cei mai numerosi ai avocatilor provin din randurile acestor oameni care nu au apelat la avocat cand trebuia, principiul romanului: da' ce, io nu pot singur?, pe considerentul ca e scump dom'le, scump, dincolo era mai ieftin......adica intelegeti.....
Viot, mai ales pentru faptul ca n-ai avut niciodata de a face cu justitia te sfatuiesc sa nu incerci singur(a).
Pasul cel mai important este sa-mi definesc CE vreau de la judecator si sa stiu CUM sa cer acel ceva.
Daca am trecut de prima zi de infatisare (care nu e totuna cu prima zi de judecata) si nu am clar stabilite anumite lucruri, (obiectul cererii, probele...) poate sa vina si mama celor mai tari avocati ca nu prea mai poate drege lucrurile.
De multe ori oamenii dau vina pe avocati, fara sa inteleaga ca pentru unele lucruri prost pornite esti pur si simplu legat de maini, ca avocat.
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2007
romascanu, moderator
Multumesc.

Am inteles ca trebuie sa aduc toate actele care se duc si la notar. Normal.
Care e primul pas? Unde merg cu ele? Sa zicem ca insist totusi sa deschid eu procesul.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mama mea este reclamant intr-un proces avand ca obiect ... Irina74 Irina74 Buna ziua, mama mea este reclamant intr-un proces avand ca obiect partajul succesoral. Sunt 3 mostenitori dupa bunica din care 2 decedati. Unul cu mostenitori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! johnny1683 johnny1683 VA ROG FRUMOS , INVATATI-MA SI PE MINE CUM SA FAC O CERERE , PENTRU TRIBUNAL IN VEDEREA DEZBATERII UNEI SUCCESIUNI. TATA A DECEDAT IN URMA CU 6 LUNI. ... (vezi toată discuția)
Este asa de mare diferenta de pret ? vinzare/cumparare sau donatie ? Simplu Simplu Buna ziua tuturor cititorilor si in special avocatilor sau specialistilor juridicii care ne ajuta cu informatii gratuite. Foarte frumos din partea ... (vezi toată discuția)