avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conciliere prealabila
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conciliere prealabila

Bună tuturor!
Firma mea a primit o scrisoare de la un avocat,prin care sunt convocat la conciliere prealabilă, conf. art. 171 indice 1Cod de procedură civilă. La sfîrşitul scrisorii avocatul scrie că a anexat următoarele documente: ..., dar în plic era numai scrisoarea. Cum dovedesc în faţa instanţei acest lucru?
Ce recomandati? Sa ma duc la conciliere?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:24, 27 Martie 2007
ai semnat si stampilat la confirmarea de primire?
Un angajat al firmei a ridicat de la posta scrisoarea, iar pe borderou a semnat si a pus stampila firmei.
Daca tot s-a semnat si stampilat de primire....eu una as trimite la randul meu o scrisoare in care, elegant, as cere sa mi se trmita si documentele care "probabil ca dintr-o regretabila eroare" (aiurea!) nu au fost atasate cererii de concilire, desi in cuprinsul acesteia se face referire la ele. (La asta sigur nu se asteapta).
M-am gândit că a-şi putea invoca în faţa instanţei faptul că procedura concilierii pralabile nu a fost legal îndeplinită, şi în acest caz instanţa ar trebui să respingă cererea lor. Dar problema este cum dovedesc că în plic nu erau documentele în cauză?
pai cam greu, deoarece daca face vorbire de facturi, contracte..etcf..poate chiar sa recunoasca faptul ca nu le/a atasat deoarece exemplarul 2 e la tine deja....asa ca..... cel mai bine te prezinti la conciliere.....si incerci sa rezolvi problema...altfel vor face un proces/verbal ca nu te-ai prezentat...si merg mai departe....daca ai nevoie de timp scie-le intr-adevar cere anexele care lipsesc si solicita modificarea datei pe un motiv anume.....

Alte discuții în legătură

Conciliere prealabila sandor sandor Bună tuturor! Firma mea a primit o scrisoare de la un avocat,prin care sunt convocat la conciliere prealabilă, conf. art. 171 indice 1Cod de procedură ... (vezi toată discuția)
Dovada transmitere document Costica33 Costica33 Buna ziua, Am de transmis unei persoane juridice o scrisoare prin care solicit raspunsuri la anumite intrebari si as vrea sa stiu ce forma de transmitere a ... (vezi toată discuția)
Primaria nu executa obligatia stabilita prin d.c. irevocabila, legalizata, cf. l.10 svneagu svneagu Buna ziua, am trimis prin posta electronica, o notificare cu care am cerut primariei sa-mi transmita documentul prin care a inaintat Comisiei Centrale pt. ... (vezi toată discuția)