avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Conciliere prealabila
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Conciliere prealabila

Bună tuturor!
Firma mea a primit o scrisoare de la un avocat,prin care sunt convocat la conciliere prealabilă, conf. art. 171 indice 1Cod de procedură civilă. La sfîrşitul scrisorii avocatul scrie că a anexat următoarele documente: ..., dar în plic era numai scrisoarea. Cum dovedesc în faţa instanţei acest lucru?
Ce recomandati? Sa ma duc la conciliere?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:19, 26 Martie 2007
pe de o parte, verificati daca intre momentul primirii convocarii la conciliere si momentul conclierii efective sunt minim 15 zile.
Apoi, daca mai aveti timp pana la momentul concilierii efective si aveti ceva date de contact, trimiteti o scrisoare catre firma respectiva/avocatul respectiv aratand ca nu au fost primite actele si sa refaca convocarea la conciliere legal. Aceeasi soluctie este si in cazul in care nu s-au respectat cele 15 zile intre momentul primirii convocarii si momentul concilierii.
Daca trimiteti o astfel de scrisoare, aveti grija sa o trimiteti printr-un mijloc de comunicare care asigura confirmarea primirii si pastrati aceasta confirmare de primire pentru eventualitatea unui litigiu in instanta.

Apropo de intrebarea dumneavoastra daca sa mergeti sau nu, ar fi bine sa va duceti sau sa motivati in vreun fel lipsa, intrucat neprezentarea nemotivata poate fi interpretata si folosita de cealalta parte ca o dovada a relei credinte.
Cele 15 zile sunt zile calendaristice? Pot invoca in fata instantei faptul că procedura concilierii prealabile nu a fost legal îndeplinită?
~ Conținut șters la cerere ~
Cele 15 zile nu sunt lucratoare, ci libereB-), adica, pe deste numarate trebuie sa va iasa 17 pornind de la prima.



Cele 15 zile se socotesc - zilele lucratoare.
Privitor la Concilierea prealabila , la care spuneti ca nu ati primit si anexele , trebuia IMEDIAT reactionat , pe telefon sau fax solicitandu-se documentele prin PRIORIPORT sau alt curier rapid.


15 zile calendaristice nu lucratoare.:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere prealabila sandor sandor Bună tuturor! Firma mea a primit o scrisoare de la un avocat,prin care sunt convocat la conciliere prealabilă, conf. art. 171 indice 1Cod de procedură ... (vezi toată discuția)
Convocare la conciliere ana24 ana24 o simpla notificare prin care solicit celeilalte parti solutionarea pe cale amiabila, la care am anexat si actele pe care imi intemeiez pretentia poate fi ... (vezi toată discuția)
Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)