avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conciliere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conciliere

In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de 30 de zile pana la actionarea in instanta?
Ei efectiv si-au exprimat punctul de vedere prin adresa respectiva, nu cred ca mai trebuie asteptat termenul de 30 de zile.

Art. 720 (1) - Cod procedura civila

(1)În procesele şi cererile dintre profesionişti evaluabile în bani şi derivate din raporturi contractuale, înainte de introducerea cererii de chemare în judecată, reclamantul va încerca soluţionarea litigiului fie prin mediere, fie prin conciliere directă cu cealaltă parte.

(11)Termenul de prescripţie a dreptului la acţiune pentru dreptul litigios supus medierii sau concilierii se suspendă pe durata acestei proceduri, dar nu mai mult de 3 luni de la începerea ei.

(2)În scopul soluţionării litigiului prin conciliere directă, reclamantul va convoca partea adversă, comunicându-i în scris pretenţiile sale şi temeiul lor legal, precum şi toate actele doveditoare pe care se sprijină acestea. Convocarea se va face prin scrisoare recomandată cu dovadă de primire, prin telegramă, telex, fax sau orice alt mijloc de comunicare ce asigură trimiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia. Convocarea se poate face prin înmânarea înscrisurilor sub semnătură de primire.

(3)Data convocării pentru conciliere nu se va fixa mai devreme de 15 zile de la data primirii actelor comunicate potrivit alin. (2).

(4)Rezultatul concilierii se va consemna într-un înscris cu arătarea pretenţiilor reciproce referitoare la obiectul litigiului şi a punctului de vedere al fiecărei părţi.

(5)Înscrisul despre rezultatul concilierii ori, în cazul în care pârâtul nu a dat curs convocării prevăzute la alin. (2), dovada că de la data primirii acestei convocări au trecut 30 de zile se anexează la cererea de chemare în judecată.

In lumina al (5) instanta va admite exceptia prematuritatii actiunii, daca cealalta parte o ridica sau din oficiu, asa ca mai bine asteptati sa se scurga termenul de 30 de zile.
Cod civil specifica in caz de neprezentare, cand nu raspunde convocarii. In acest caz au raspuns inscris prin intermediul avocatilor.
Ma gandesc si ca pana la primul termen de judecata or sa treaca mai mult de 30 de zile de la data primirii convocarii.

Cautati pe net, spete legate de procedura concilierii si o sa vedeti ca sunt sentinte in care nici nu mai sunt discutii de fond, se judeca exceptia si gata.

.........în cazul în care pârâtul nu a dat curs convocării prevăzute la alin. (2), dovada că de la data primirii acestei convocări au trecut 30 de zile se anexează la cererea de chemare în judecată.....se refera la prezentea partii la concilierea stabilita in data de......


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce termen sa trec in notificare? miriam_31 miriam_31 Buna ziua, Trebuie sa notific pe cineva (ca sa respect regula \"punere in intarziere\") dar nu stiu ce termen sa mentionez in notificare. Eu as vrea cat mai ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)
Convocare la conciliere ana24 ana24 o simpla notificare prin care solicit celeilalte parti solutionarea pe cale amiabila, la care am anexat si actele pe care imi intemeiez pretentia poate fi ... (vezi toată discuția)