avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Contract de arenda si subsidiile acordate de APIA
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Contract de arenda si subsidiile acordate de APIA

Buna ziua stimati domni.
Ma numesc Petrache Teleman si sunt un nou utilizator pe site-ul Dvs.
In 2008 am incheiat, in calitate de propietar al unei suprafete de teren agricol in comuna Pietroasa (Valea Mare) un contract de arenda, inregistrat la Primaria comunei respective, eu avand deci calitatea de "arendator".
Am un diferend de ordin juridic cu persoana care cultiva terenul arendat si anume:
Cine este indreptatit dupa lege , sa incaseze subzidiile acordate anual de catre APIA: arendatorul sau arendasul?
Mentionez ca in contractul de arenda , incheiat cu arendatorul,aceasta clauza nu este precizata.
Doresc sa am avizul Dumneavoastra, deoarece am intentia sa aplanez acest diferend intr-un cadru civilizat si conform legilor in vigoare actualmente in Romania.
Putei sa ma ajutati?
Va multumesc anticipat.

Cu deosebita stima,

Petrache Teleman
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 11:07, 13 Mai 2010
Buna ziua,
acele subventii se primesc pentru cel care cultiva terenul, nu? Chiar proprietar fiind, daca nu va ocupati de cultivarea terenului, nu puteti primi subventiile mentionate.
Acele ajutoare se clasifica in functie de destinatia ce s-a dat culturii terenului; nu este aceeasi suma acordata pentru fanete la fel ca pentru cereale, de exemplu.
In speta dvs., arendasul este cel care procura samanta, se ocupa de celelalte lucrari agricole( chiar fanete fiind, trebuie cosit, etc...) , in concluzie el are dreptul si legal, si moral sa beneficieze de acele subventii, carora oricum, li se micsoreaza cuantumul.
Pentru o certitudine in raspunsul acestei probleme, intrebati la inginerii de la APIA.
Cu respect,
Minodora Sorian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in arenda metaxas metaxas Sunt propietar de teren,agricol, persoana fizica am dat terenul in arenda,unei societati comerciale specializate arendasul din cate am aflat , primeste,in ... (vezi toată discuția)
Impozit agricol ciungu ciungu Buna ziua, As vrea sa stiu daca am 4,25 ha teren agricol, din care 3,88 ha date in arenda,cine plateste impozitul care se plateste de la ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc! (vezi toată discuția)