avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz si salar compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz si salar compensatoriu

Buna ziua.
Am si eu o intrebare,pana in data de 25 martie 2010 am fost in concediu de crestere a copilului pana la implinirea varstrei de 2 ani.Firma la care am lucrat si-a inchis punctul de lucru din Deva din motive economice(firma este din TG.-MURES),dupa ce am trimis cererea de revenire ei mi-au trimis preaviz de 20 de zile lucratoare,in preaviz mai scriau si ca la desfacerea contractului de munca mai primesc o compensatie echivalenta cu valoara unui salariu net pe luna. Pe perioada preavizului nu m-am prezentat la servici neavand cum sa fac naveta de la Deva la Tg.-Mures.
Spuneti-mi va rog firma trebuie sa-i dea bani pe preaviz si compensatia echivalenta cu valoarea unui salar net pe luna.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: munteanu emil , utilizator 10:57, 14 Mai 2010
Da
Multumesc pentru raspuns.
Am intrebat sefa de la personal si mi-a raspuns astfel":Asa scria, dar, stand stramb si judecand drept – n-am cum sa-ti dau, ca n-ai muncit . Dar ca sa obtii somajul, asa a trebuit sa fac actele"
In perioada preavizului, reiese ca angajatorul trebuia sa va faca delegatie, aveati dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare + indemnizatie de delegare.
Si in per de preaviz lucrati doar 4 ore/zi...
munteanu emil a scris:

".......... Dar ca sa obtii somajul, asa a trebuit sa fac actele"

Ce scrie in acte, trebuie practicat...
Multumesc pentru raspuns,dar in cazul acesta ce pot sa fac daca firma nu vrea de buna voie sa imi dea bani.

Alte discuții în legătură

Cum procedez cu preavizul? anca_eke anca_eke lucrez cu carte de munca la o firma de constructii.vreau sa plec dar angajatorul nu imi accepta lichidarea la zi. a zis ca imi trebuie preaviz de 15 zile.in ... (vezi toată discuția)
Cum intru in posesia certificatului de deces dupa 5 ani? biancaelena biancaelena Buna ziua, intai de toate felicitari pentru acest site/forum. Va explic problema mea, incerc sa fiu cat mai scurta posibil. Parintii mei sunt despartiti din ... (vezi toată discuția)
Firma in procedura de insolventa, cum recuperezi drepturile salariale?? madalina85 madalina85 Buna ziua! In urma cu o saptamana am primit o sentinta judecatoreasca cum ca am de primit de la firma la care am lucrat suma de 3000lei inhurma concedierii ... (vezi toată discuția)