Buna ziua.
Am si eu o intrebare,pana in data de 25 martie 2010 am fost in concediu de crestere a copilului pana la implinirea varstrei de 2 ani.Firma la care am lucrat si-a inchis punctul de lucru din Deva din motive economice(firma este din TG.-MURES),dupa ce am trimis cererea de revenire ei mi-au trimis preaviz de 20 de zile lucratoare,in preaviz mai scriau si ca la desfacerea contractului de munca mai primesc o compensatie echivalenta cu valoara unui salariu net pe luna. Pe perioada preavizului nu m-am prezentat la servici neavand cum sa fac naveta de la Deva la Tg.-Mures.
Spuneti-mi va rog firma trebuie sa-i dea bani pe preaviz si compensatia echivalenta cu valoarea unui salar net pe luna.
Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns.
Am intrebat sefa de la personal si mi-a raspuns astfel":Asa scria, dar, stand stramb si judecand drept – n-am cum sa-ti dau, ca n-ai muncit . Dar ca sa obtii somajul, asa a trebuit sa fac actele"
In perioada preavizului, reiese ca angajatorul trebuia sa va faca delegatie, aveati dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare + indemnizatie de delegare.
Si in per de preaviz lucrati doar 4 ore/zi...