avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... firma in procedura de insolventa, cum recuperezi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

firma in procedura de insolventa, cum recuperezi drepturile salariale??

Buna ziua! In urma cu o saptamana am primit o sentinta judecatoreasca cum ca am de primit de la firma la care am lucrat suma de 3000lei inhurma concedierii pentru perioada de preaviz si salariu compensatoriu.
Intre timp firma a inceput procedura de insolventa.
Am vorbit cu firma lichidatoare dar acolo sunt trecuta cu o alta suma (mult mai mica)
Vreau sa stiu in cat timp pot recupera banii de la lichidator si ce e de facut.
As mai dori sa stiu de asemenea sa stiu daca pot apela la fondul de asigurare a creantelor salariale si care e procedura. Ce imi puteti spune despre judecatorul sindic???
Sper ca am expus binisor problema.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 26 Martie 2010
Mai intai va trebui sa formulati in dosarul de insolventa o cerere de modificare a creantei dumneavoastra, atasand hotararea judecatoreasca definitiva care dovedeste creanta.
In rest .... recuperarea .... depinde daca sunt bunuri, cat de repede se valorifica ....
Cat priveste fondul de garantare a creantelor salariale .... vedeti legea 200/2006.
multumesc frumos pentru raspuns. In ceea ce priveste legea 200/2006 vroiam sa stiu daca se aplica.
:offtopic: Interventie moderator
@ justicemn

Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.

Incalcarea Regulamentului Forumului se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate concedieri andreea_casaru andreea_casaru Buna, Am fost disponibilizata in baza legii 85/2006,care se refera la disponibilizari in caz de insolventa(se acorda un preaviz de 15 zile lucratoare ,fara ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale sor_ile sor_ile Buna ziua! In urma cu 4 ani am fost disponibilizat de la Petrom Service S. A. Am actionat in instanta societatea pentru anumite drepturi ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii firma faliment kinder_doina kinder_doina Daca dupa ridicarea dreptului de administrare lichidatorul judiciar propune intrarea firmei in faliment,se mai poate accesa fondul de recuperare a creantelor ... (vezi toată discuția)