avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

restituire taxa auto

As vrea sa stiu ce acte sunt necesare pentru actiunea de restituire a taxei auto pentru un autoturism second hand adus din Uniune.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 14:09, 21 Noiembrie 2011
Se formuleaza actiune in contencios impotriva Finantelor publice in solidar cu Autoritatea Fondului pentru Mediu. Veti anexa cererii de chemare in judecata:
- chitanta cu care ati platit taxa de mediu sau de prima inmatriculare;
- cartea de identitate a masinii;
- contractul de vanzare-cumparare.
Prin aceste acte dovediti ca masina a fost achizitionata dintr-un alt stat al UE si se incalca art. 4 al Tratatului Uniunii Europene.
Se mai incalca art.25 din Tratatul CE si art.47 din Constitutia RO=chintesenta ilegalitatii taxei de poluare.
mc mult! :)
Buna ziua,va rog sa-mi spuneti mai am sanse sa recuperez taxa auto platita in 29.09.2008,am facut cerere la Finante si am primit negatie.Multumesc

in principiu aveti sanse mari, merita incercat

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de prima inmatriculare,este legal perceputa sau nu ? GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, taxa auto de prima inmatriculare are temei legal sau nu? cunosc un avocat care se ocupa printre altele cu actiuni in instanta ,pentru clienti ... (vezi toată discuția)
Taxa auto aandrra aandrra stie cineva daca o taxa platita in 2008, dupa aparitia oug 50/2008 poate fi recuperata acum, avand in vedere ca termenul pentru procedura prealabila a ... (vezi toată discuția)