avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre moºtenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre moºtenire

Încerc sa redau pe scurt speta în speranţa ca primesc un raspuns. Detin un testament notarial de la tatal meu care a decedat in anul 2008 . in acesta se mentioneaza ca-mi lasa toate bunurile imobile aflate pe titlul de proprietate la decesul lui. .Titlul de proprietate a fost emis numai pe numele dânsului în anul 1994 . Mama a murit in anul 1991 . după mama nu am dezbătut mostenirea . in timpul vietii tata a vândut o parte din terenuri fără sa fie nevoie sa dezbata mostenirea . Eu mai am doi fraţi . Ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia averii ? care sunt cotele parti? Mentionez ca cei doi frati nu vor sa dezbatem mostenirea la notariat dar nici nu au contestat testamentul. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 16:18, 13 Mai 2010
Introduceti o actiune la instanata ultimului domiciliu al defunctului avand ca obiect -partaj succesoral.Dvs. aveti testament si veti fi si mostenitor testamentar si mostenitor legal.
Fratii se vor bucura de rezerva succesorala.
Problema dvs este destul de complicata si, personal, imi este destul de greu sa dau un raspuns fara a avea in fata toate inscrisurile.
In principal, daca tatal dvs a lasat un testament in favoarea dvs, acesta reprezinta un legat cu titlu universal conf art.909 Cod Civil. Ca urmare, toate terenurile mentionate in cuprinsul titlului de proprietate, va vor revenii dvs, cu exceptia celor care au fost instrainate de defunctul dvs tata in timpul vietii.
De asemenea, dvs veti participa si la celelalte bunuri ramase de pe urma tatalui dvs, ca mostenitor legal.
Succesiunea va avea doua temeiuri, testamentara si legala in acelasi timp.
Dvs veti fi singura mostenitoare legala pentru terenurile mentionate, dar si mostenitoare legala cu o cota de 1/3 alaturi de fratii dvs. pentru restul bunurilor cuprinse in masa succesorala.
Bineinteles, se poate pune si problema incalcarii rezervei succesorale a fratilor dvs.
Inca o data, problema dvs este destul de complexa.
Va sugerez sa contactati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters98379 ContSters98379 Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)