avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL mai ciudat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL mai ciudat

Doresc sa infiintez un x SRL format din urmatorii asociati: un SA, un SRL, un PFA, o societate agricola, o Intreprindere Individuala si o persoana fizica. X SRL il infiintez pentru ca apoi sa cer recunoasterea lui ca grup de producatori agricoli. Din punctul de vedere al Masurii 142 ii pot uni pe toti cei de sus in acest srl, in timp ce din punct de vedere al Registrului Comertului nu au ce cauta aici PFA-ul si II-ul, ele fiind infiintate prin OUG 44/2008. Ce fac cu ei? De ce nu pot fi asociati?
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
flaviana, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 09:33, 14 Mai 2010
PFA-ul si Intreprinderea individuala vor veni ca asociati din postura de persoane fizice. Astfel nu veti mai avea probleme.
PFA-ul sau Intreprinderea Individuala nu poate fi asociati deoarece nu au personalitate juridica.
PFA/II nu sunt nici persoane juridice, nici persoane fizice. Nu au niciun fel de personalitate.
Este o simpla autorizatie de comerciant individual. O simpla entitate economica - o autorizatie administrativa.

Daca le inlocuiesti cu o persoana fizica, atunci e ok.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Joi, 13 Mai 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Ce ziceti de varianta de a adera ulterior, dupa recunoasterea ca grup de producatori la SRL-ul asta?
dupa cum au spus si ceilalti colegi chiar si ulterior ei vor putea adera dar numai ca persoane fizice in sensul DL31/1954. Din datele prezentate pana acum srl va avea asociati doar persoane juridice la constituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca intrepeindere individuala pot opta pentru imp. 3% ? artyxxl artyxxl Buna ziua, Problema mea e ca astazi am fost la anaf, sa (re)trec pe impozitul de 3 % , la care mi s-a raspuns ca nu sunt persoana juridica si ca nu pot adera ... (vezi toată discuția)
Desfiintare af CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Spuneti-mi si mie va rog ce demersuri trebuiesc facute pentru desfiintarea unui AF?? Pe ce site gasesc disponibila informatia privitoare la documentatia ce ... (vezi toată discuția)
Infiintare ii si administrator sc haiducu haiducu pot infiinta o ii in nume propriu daca mai sunt si administrator la o sc ?? (vezi toată discuția)