avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment

Buna,as dori sa stiu daca pot cere falimentul firmelor la care sunt asociat si administrator.La una dintre ele suntem 2asociati si amandoi avem si functia de administrator iar la cealalta numai eu am si functia de administrator.Multumesc
Cel mai recent răspuns: 69lac , utilizator 20:02, 14 Mai 2010
Buna seara.
Sa cereti insolventa-falimentul sau dizolvarea si radierea firmei ?
sincer,nu stiu ce sa cer,ambele societati au datorii la stat dar si la furnizori
Atunci,orice ati cere,daca nu achitati datoriile intai,vi se va numi lichidator pentru lichidarea si radierea firmei.
Daca ati ajuns in incapacitate de plata adica in insolventa ,ar fi bine sa cereti procedura insolventa firmei la Tribunalul Comercial.V-ar ajuta daca o cereti dvs.si nu altcineva.Dar atentie,trebuie sa fie justificata .
si nu am nevoie de acordul celorlalte parti?
Ba da.

Alte discuții în legătură

Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)
Radiere cu datorii cela_relly cela_relly Buna ziua. Am un SRL , suntem 2 administratori cu drepturi egale si am depus actele pentru radiere. Catre stat nu avem datorii. Datoriile sunt pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma care nu a avut niciodata activitate eugen05 eugen05 Buna ziua. Am o firma pe care am infiintat-o in 2006, dar care nu a desfasurat niciun fel de activitate niciodata . Firma nu are active, ... (vezi toată discuția)