Va rog sa ma lamuriti daca pentru o persoana fizica autorizata (taximetrist) cheltuielile deductibile chiar daca are bonuri,facturi,etc, justificative nu poate depasi 40% din incasari?
Daca tot un taximetrist a incasat in anul 2009 48000lei trebuia depusa declaratia 200 pana la data de 31,01,2010 si intra la alta grila de impozitare?
Multumesc
1. Cheltuielile deductibile nu au plafon (in cazuri speciale si nefericite pot fi mai mari decit incasarile) cu conditia sa fie efectuate in scopul desfasurarii activitatii pentru care este autorizat.
2. Suma de 48000 lei nu-mi spune nimic daca nu specificati si modul de impozitare asa cum D-na Staicu a precizat mai sus. Dar sa incercam sa aprofundam:
Daca impozitarea se face in sistem real declaratia 200, pentru anul 2009 trebuia depusa la inceputul lui 2010 (termenul limita este 17 mai - parca) si depunerea ei nu este conditionata de suma totala incasata sau total venit (pe 2010 putea avea incasari de 1 leu sau 100000000000000 lei si tot trebuia sa depuna decl. 200, iar impozitul se calculeaza aplicind 16% la venitul net).
Daca este declarat platitor de impozit la norma de venit nu mai trebuie sa depuna declaratia 200. Deoarece nu este obligatorie tinerea evidentei contabile, dispune doar de total incasari printr-un raport de memorie fiscala si nu dispune de nici o cheltuiala.
Este obligat sa depuna decl. 220 la inceputul fiecarui an.
Imi cer scuze ca nu am specificat cum se face impozitarea , era la real , dar ati fost foarte explicitii si am inteles. Va multumesc sunteti CEI MAI BUNI
Declaratia 201
DianaGherea
Buna ziua.
Am un PFA CAEN 6201 (realizarea software la comanda). Am lucrat doar cu clienti din strainatate si tot ce am incasat, am incasat prin contul ... (vezi toată discuția)