avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare garantii ajunse la scadenta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare garantii ajunse la scadenta

Buna ziua,
Am o nelamurire.....daca ma poate ajuta cineva. Este vorba de o societate (X) care are de recuperat niste garantii de buna executie ajunse la scadenta de la o alta firma (Y) care este in faliment la ora actuala. Exista un contract intre cele 2 firme unde sunt mentionate garantiile. Desi firma X s-a inscris la masa credala cu o suma de bani, acum mai are de recuperat si banii de la garantii. Nu se mai pot trece in tabel, intrucat termenul legal a trecut. La momentul in care a fost trecuta suma in tabelul creantelor, garantiile nu erau ajunse la scadenta si deci nu puteau fi trecute. Cum as putea proceda sa recuperez banii? Se poate intenta un nou proces impotriva firmei Y? chiar daca au lichidator judciar pe firma Z?Pot chema in instanta firma Z, care o reprezinta pe firma Y?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:18, 14 Mai 2010
Discutati cu lichidatorul deoarece acesta va poate elibera un accept/acord de eliberare de catre banca/banci a garantiilor respective.
Nu se mai pot trece in tabel, intrucat termenul legal a trecut.

corect
La momentul in care a fost trecuta suma in tabelul creantelor, garantiile nu erau ajunse la scadenta si deci nu puteau fi trecute.

trebuia sa va inscrieti cu toate sumele inclusiv garantiile ! iar lichidatorul trebuia sa va inscrie in tabel !
toate creantele devin exigibile odata cu deschiderea procedurii !
Se poate intenta un nou proces impotriva firmei Y? chiar daca au lichidator judciar pe firma Z?Pot chema in instanta firma Z, care o reprezinta pe firma Y?

nu
Puteti incerca cu o noua cerere de admitere a creantei in care sa aratati ca aceste garantii au ajuns la scadenta dupa deschiderea procedurii dar sansele sunt discutabile avand in vedere cele expuse deja
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume coraliana coraliana Buna dimineata, Am de recuperat sume in urma vanzarii de marfa de la o firma care am aflat ca a intrat in insolventa? Ce trebuie sa fac pt ... (vezi toată discuția)
Insolventa cliliana1 cliliana1 Ajutati-ma sa inteleg ceva va rog ... Societatea X isi anunta insolventa in luna 09.2013, si are o factura neachitata in proportie de 80% catre firma ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)