avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Ajutati-ma sa inteleg ceva va rog ...
Societatea X isi anunta insolventa in luna 09.2013, si are o factura neachitata in proportie de 80% catre firma creditoare Y, factura emisa din 02.2013!! Totusi firma creditoare Y detine 2 BO scadente in lunile 10-11.2013 emise de catre firma X.
Au vreun rol aceste BO? sau firma Y se inscrie la masa credala cu acea factura neachitata si atat ?
Si inca ceva, dobanda legala cum se calculeaza?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 15:52, 3 Septembrie 2013
Creditoarea se poate inscrie la masa credala doar cu acele creante certe, lichide si exigibile la data intrarii in insolventa a debitorului. Asta inseamna, ca se pot solicita in cadrul procedurii falimentului doar plata datoriilor ajunse la scadenta. Va puteti inscrie la masa credala doar cu acea factura neachitata, care a avut scadenta implinita. BO se refera la creante neajunse inca la scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantii ajunse la scadenta Andreea_Enoiu Andreea_Enoiu Buna ziua, Am o nelamurire.....daca ma poate ajuta cineva. Este vorba de o societate (X) care are de recuperat niste garantii de buna executie ajunse la ... (vezi toată discuția)
Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala? cristina69 cristina69 Va rog daca sa imi raspundeti, cat mai urgent, daca la masa credala se poate inscrie cu facturi care au fost emise in luna mai dar sunt scadente doar in ... (vezi toată discuția)
Ajutor ! chiar nu pot face nimic ? discover discover Buna ziua , am primit de la judecatorie B.O investit. Urma sa il trimit executorului , dar acesta mi-a spus ca nu mai are rost sa fac NIMIC , deoarece firma ... (vezi toată discuția)