avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ajutor ! Chiar nu pot face nimic ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ajutor ! Chiar nu pot face nimic ?

Buna ziua ,
am primit de la judecatorie B.O investit. Urma sa il trimit executorului , dar acesta mi-a spus ca nu mai are rost sa fac NIMIC , deoarece firma debitoare X , tocmai ce a intrat in insolventa la sf lunii iunie. Chiar asa ....sa nu mai fac nimic ??? Mi s-a parut tonul domnului putin dezinteresat , plictisit si chiar expeditiv . Desi dimineata discutasem cu executorul inclusiv de onorariul dumnealui, urmand doar sa revin eu cu un tel ptr adresa de corespondenta unde sa trimit BO. Si cand am revenit cu tel mi-a comunicat scurt si sec ca NU SE MAI POATE FACE NIMIC.....si ca "se suspenda orice hotarare judecatoreasca ".

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 11:43, 7 Iulie 2010
De la data deschiderii procedurii de insolventa se suspenda toate actiunile judiciare si extrajudiciare avand ca obiect recuperarea unor creante fata de debitor.
De la aceasta data, singura modalitate de recuperare a creantei este aceea de insciere la masa credala, in dosarul de faliment.
Fara sa supar dar, mai am 2 intrebari. Am de la firma debitoare 5 BO ...scadente cate unul pe luna . Doar unul singur a fost scadent ,si l-am trimis ,dupa care l-am primit de la judecatorie investit.INTREBARE doar cu acesta ma inscriu la masa credala ?
Si , puteti sa-mi dati cateva detalii cum se face sau cine face aceasta inscriere la masa credala ? Executorul , avocatul sau pot si eu singur ?
Inca o data , multumesc.
cine face aceasta inscriere la masa credala ?

Creditorul care este interesat in recuperarea creantei !
Ar fi bine sa angajati un avocat, pentru ca sunt animite proceduri care necesita expertiza unui specialist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca o firma intra in insolventa sticky sticky Buna ziua. Spuneti-mi va rog,daca o firma intra in insolventa..sa zicem peste o luna,iar eu am bilete la ordin emise de catre aceasta firma..scadente in ... (vezi toată discuția)
Insolventa lorenna25 lorenna25 Buna dimineata, Ma judec cu o firma care si-a declarat insolventa! Am investit B.O dat inainte ca ei sa-si declare insolventa si instanta mi-a admis cererea, ... (vezi toată discuția)
Bo original posibil pierdut discover discover Buna ziua , am trimis la judecatoria Craiova o cerere de investire ptr un BO . Aceasta cerere a fost inregistrata cu data de 5 iulie , si a fost admisa la ... (vezi toată discuția)