avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

insolventa

Buna dimineata,
Ma judec cu o firma care si-a declarat insolventa! Am investit B.O dat inainte ca ei sa-si declare insolventa si instanta mi-a admis cererea, cerere pe care am anexat-o la dosar in momentul inscrierii la masa credala. Acum administratorul firmei care e in insolventa a oferit in schimbul debitului pe care are sa ni-l dea o masina care valoreaza 16.000 euro si tot firma mea sa-i mai dea 30.000 ron + debitul care trebuie sa se stinga!( noi avem de recuperat 55.000ron). Acum nu stiu ce sa fac: -- Sa astept solutia instantei, pt ca ne-am inscris la masa credala sau sa accept masina si restul?? Precizez faptul ca are foarte multe datorii!!Pot face ceva cu B.O investit? El nu este avalizat in nume propriu, dar pot intra in bunurile lor personale? Exista vreo solutie favorabila?#-o
Cel mai recent răspuns: lorenna25 , utilizator 10:01, 30 Iulie 2012
din cate am inteles la masa credala mai sunt inscrisi si alti creditori. ca atare, daca s-ar concretiza oferta cu masina, acest fapt ar frada interesele celorlati creditori.
referitori la bo investit, art 36 din legea 85/2006 prevede faptul ca de la data deschiderii procedurii colective se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
- deci nu il mai puteti folosi. nefiind avalizat nu puteti urmari nici bunurile proprietate personala ale administratorului.
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
lorenna25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ! chiar nu pot face nimic ? discover discover Buna ziua , am primit de la judecatorie B.O investit. Urma sa il trimit executorului , dar acesta mi-a spus ca nu mai are rost sa fac NIMIC , deoarece firma ... (vezi toată discuția)
Creditor chirografar?? alina.hanganu alina.hanganu 1. daca beneficiez de un bilet la ordin refuzat la plata, insa este avalizat sunt tot creditor chirografar? 2. In caz de insolventa, pentru a ma inscrie ca si ... (vezi toată discuția)
Insolventa si bo avalizat alexa231980 alexa231980 daca o firma care ne datoreaza bani este in insolventa din 2010, noi suntem inscrisi la masa credala si suntem presedintele comitetului creditorilor, mai avem ... (vezi toată discuția)