avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate acordat mamelor se da in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate acordat mamelor se da in functe de data cererii?

Hristos s-a inaltat!

o intrebare referitoare la acest drept pe care il au mamele. Acest salariu se acorda in functie de data cererii sau se poate prelungii pana la 3 ani? Exista un termen in care se da acest salariu?Eu am depus cererea in 30 martie 2010, intre timp am aflat ca la firma se fac reduceri de salarii destul de mari. E posibil ca sa intarzie cu plata acestui salariu astfel incat scazand salariile asa de mult el sa fie mai mic decat ar fi fost daca l-ar fi acordat la momentul cand am depus cererea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:39, 21 Mai 2010
normal si firesc ar fi sa-l primiti la valoarea de la data depunerii cererii, dar...
In primul rand nu se poate astepta pana la 3 ani ca sa solicitati ajutorul
Cum se si numeste, acesta reprezinta un sprijin ptr nasterea copilului, deci ar trebui solicitat in luna in care s-a produs minunatul eveniment.

Ref problema prezentata....poate ca ar fi bine sa luati legatura cu angajatorul sa vedeti ce se intampla cu cererea. Eventual, puteti sa (re) faceti cererea, reamintind de prima, prin care sa solicitai acordarea lui.
cererea a fost depusa deja, eu intrebam doar in cat timp ar trebui sa acorde angajatorul acest salariu de la data depunerii?
Ca sa se poata beneficia de acest ajutor , care nu este un drept salarial , cererea se depune in termen de 6 luni de la data nasterii copilului (termenul de prescriere) .
Angajatorul poate acorda acest ajutor in momentul in care dispune de fonduri .
Salariul mediu pe unitate ar trebui sa fie cel din luna nasterii copilului , indiferent la ce data se solicita acest ajutor .
cererea se depune in termen de 6 luni de la data nasterii copilului (termenul de prescriere)

Daca nu am depus cererea in termen de 6 luni inseamna ca nu mai pot lua.N-am gasit nicaieri aceasta stipulare.Imi puteti spune unde scrie?
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
primaryteacher, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata salariu mediu pentru nastere copil adriadna adriadna Am o intrebare: daca am nascut un copil pe data de 16.02.2004 si altul in data de 01.03.2002 si am depus cerere pentru acordarea salariului mediu pe unitate ... (vezi toată discuția)
Acordare salariu mediu la 2 ani de la nasterea copilului CMARGARIT CMARGARIT Am o salariata care s-a intors la serviciu dupa concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Conducerea unitatii a ... (vezi toată discuția)
Termen solicitare ajutor pentru nasterea unui copil adrianf adrianf Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine.Sotia mea a nascut in luna martie 2010.Inainte de nastere a lucrat ca si ... (vezi toată discuția)