avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari norme oug 158/2005
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari norme oug 158/2005

Buna ziua,

Referitor la modificarea art.81, alin 6 din norme al carui text o sa vi-l redau mai jos:

Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia prevazuta la alin (2), daca au solicitat-o.

apar urmatoarele intrebari:
1.Unde trebuie sa depuna angajatorii aceasta declaratie, la casa de asigurari de sanatate unde angajatorul are sediul social sau la casa de asigurari de sanatate unde este arondat angajatul?
2.Cum se va face transmiterea prin e-mail sau prin posta?
3. Aceasta declaratie se va face avand la baza doar declaratiile salariatilor acestea se vor face in scris?
5.Ar fi necesara si o copie a certificatului medical? Ce se intampla daca acesta nu o are?

Va multumesc,
Buna ziua....m-am ingrozit de ceea ce spuneti....eu nu am auzit de asemenea modificari...va rog mult sa ma lamuriti si pe mine....sau sa va raspunda cineva la aceste intrebari...sunt curioasa ...eu am cautat in ''modificari'' si nu am gasit asa ceva,imi cer scuze poate nu stiu eu sa ma uit sau sa interpretez...Help...
Nu aveti de ce sa va ingroziti. Actul normativ de modificare s-a publicat in Monitorul Oficial nr.312 din 12.05.2010, Ordinul nr.430/2010.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2010
ion predescu, utilizator
Si totusi....eu sunt mai prostutza de felul meu...#-o....nu inteleg unde ati gasit textul pe care l-ati redat d-voastra?.:">Citez''Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia prevazuta la alin (2), daca au solicitat-o.

Exista sau nu opinii cu privire la intrebarile prezentate?
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2010
ion predescu, utilizator
Normele din care a citatt initiatorul topicului au fost publicate in monitorul oficial nr. 312 din 12 mai 2010.
Citatul este exact.

Despre cum se va proceda cu aceste declaraii, zau ca n-am habar #-o.
Astept si eu sa ne indrume CAsS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 430 din 2010 privind concediile medicale despi despi Buna ziua! Concediul pentru maternitate si concediul pentru urgenta medico - chirurgicala se anunta la casa de asigurari de sanatate? (vezi toată discuția)
Nelamurire concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 am o nelamurire legat de modificarile privind concediile medicale. la ce casa de sanatate se depune informarea cu privire la intrarea in concediu medical, la ... (vezi toată discuția)
Modificare oug nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate cristina_volf cristina_volf Prin Legea 183/2015 s-a modificat ordonanta 185/2005 prin abrogarea art.3.1 si eliminarea alin.3.1, 3.2 si 3.3 din art.51. Intrebarea este daca aceste ... (vezi toată discuția)