avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire concedii medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire concedii medicale

am o nelamurire legat de modificarile privind concediile medicale.
la ce casa de sanatate se depune informarea cu privire la intrarea in concediu medical, la casa de sanatate al angajatului (in tara de exemplu) sau unde are sediul angajatorul si unde depune declaratia privind concediile medicale?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 14:11, 27 Mai 2010
Conform Ordin MS/CNAS nr. 430/470/2010 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005 privind concediile medicale si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordin MS/CNAS nr. 60/32/2006:
Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca, precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta si declaratia pe propria raspundere completata de asigurati la medicul prescriptor conform prevederilor legale, daca au solicitat-o.
Documentele mentionate se depun la Registratura Casei de Sanatate din raza sediului social al angaajtorului.

Adica duceti un document care sa contina: Nume si prenume salariat,CNP,Medic prescriptor,Unitate (medic prescriptor)
Pentru orice eventualitate sa treceti si codul de indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatilor in perioada concediului medical oana cali oana cali sunt gravida in 29 de saptamani de ieri 21.10.2010 sunt in cocediu medical am anuntat de ieri patronii si mi-au spus sa aduc concediu medical in 24 de ore ... (vezi toată discuția)