avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare constructie cu destinatie Atelier mecanic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare constructie cu destinatie Atelier mecanic

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.
In 2006 mi-am infiintat un SRL cu sediul central in Bucuresti si punctul de lucru intr-o localitate limitrofa Bucurestiului unde am achizitionat un teren si mi-am construit o casa. Acum, pe acest teren incerc sa ridic o constructie pt. un atelier mecanic (punctul de lucru pt. SRL). La infiintarea SRL-ului am apelat la o firma specializata care mi-a spus ca pt. infiintare nu este nevoie de acceptul vecinilor deoarece sunt proprietar pe teren (numai la bloc este nevoie de acest accept). Am vorbit cu arhitectul care mi-a facut proiectul pt. casa si care urmeaza sa faca proiectul si pt. constructie pt. atelier mecanic si la fel mi-a spus ca nu trebuie acceptul vecinilor pt. ridicarea acestei constructii cu destinatia amintita. Am intocmit un dosar si am mers la Primaria comunei pt. obtinerea Certificatului de Urbanism pe bazacaruia arhitectul sa faca proiectul. Primarul de aici imi spune ca imi trebuie declaratie notariala a tuturor vecinilor de accept pt. ridicarea acestei constructii. Eu evit acest lucru, deoarece cu unii dintre vecini am avut unele divergenteiar altii incearca sa ma stoarca de bani pentru orice. Vecinii sunt in genral rromi care ridica probleme de convietuire ca vecini: arunca toate gunoaiele pe terenul meu, baga manele zi si noapte la maxim, plus alte sicanari.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal ce-mi cere Promarul si care este legea care stabileste conditiile de ridicare a unui artelier mecanic intr-o localitate.
Ma numesc Dinu si pot fi contactat la tel.: 0745152030; 0724293840; 6270711; e-mail: dinumarcel@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: dinumarcel , utilizator 11:42, 28 Martie 2007
intrebarea e daca cu asa vecini sigur vrei acolo atelierul?:P
tu depune documentatia la primarie....... daca mai vrea completari sa le ceara in scris si MOTIVAT, daca nu ....avem o lege a aprobarii tacite....;)
Multumesc pentru raspuns. Din nefericire aici locuiesc si aici am posibilitatea financiara sa deschid acest atelier. Din cei circa 7 vecini, doar doi ar fi cu probleme majore.
Am dosarul depus la Primariecu nr. de inregistrare 3780 din 20-03-2007.
Ieri am fost in audienta la Primar. Dintre intrebari:
1. Ce vrei sa faci in acest Atelier mecanic?
Raspuns: Niste scule speciale cu care vreau sa ies si la export.
2. Ce implica asta?
Raspuns: Implica import de unele materii prime altele achizitionate din tara. Ca operatii: slefuire (ascutire), lipire (brazare), prelucrarea mecanica a suportului (strunjire, frezare, rectificare).
3. Astea fac prea mult zgomot!!!
Raspuns: D-le Primar, totul se desfasoara intr-o incinta inchisa. Mai mult zgomot face stivuitorul de la Depozitul de materiale de constructii...
4. Cati oameni vei angaja?
Raspuns: Sunt microintreprindere si voi avea maxim 4 angajati.
5. Nu-ti dau acceptul!!! Prea putini angajati!!!!
Raspuns: Nu am posibilitatea pt. mai multi. Si pt. cei 4 voi avea greutati la inceput pt. asigurarea salariului.
6. ........
Raspuns: Sper sa mearga treaba bine si sa sponsorizez si Primaria.
Apoi a chemat persoana care se ocupa cu aceste dosare care i-a spus ca pentru obtinerea acceptului este necesar acordul scris la Notariat al tuturor vecinilor si mai apoi Dosarul va merge la Consiliul Judetean pentru discutie in sedinta (care se tine rar) si mai apoi Primaria va da acceptul dosarului.
I-am spus ca sunt probleme cu vecinii si voi obtine greu acest accept (mai ales ca trebuie si carati toti la Notariat). Mi-a spus ca trebuie sigur la Notariat acceptul ca vecinii sa nu se razgandeasca mai apoi (aici cam asa este).
Mi-a precizat ca trebuie sa vin cu acest accept si apoi mai discutam.
Ce pot sa inteleg din toate astea????
sper sa nu aveti notar in sat..... de ce? pai ii spui d/lui primar ca ai vorbit cu unul si te/a rugat sa ii duci legea care cere acceptul vecinilor ca el stie doar la blocuri de asa ceva..... si ca sa stie baza legala a declaratiei.....imi cer scuze fata de notari....dar din pacate in romanaia putini primari au aflat ca nu sunt mai presus de lege...... deci ori scoate legea care scrie sau hotararea de consiliu local....ori....recunoaste ca nu e asa ceva..... sincer nu am auzit de asa lege dar daca ei da.....sa spuna numarul ei sa ne luminam si noi.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult petru raspuns.
Exista pe undeva in lege vre-o precizare daca sunt aceleasi cerinte pentru obtinerea Autorizatiei de constructie: daca viitoarea constructie are destinatie pt. locuit sau daca viitoarea constructie are destinatie industriala (atelier de productie)???

Alte discuții în legătură

In ce consta acceptul vecinului daniela.ilea daniela.ilea Doresc sa-mi construiesc o casa pe terenul proprietate dar cat mai aproape de limita de proprietate. Pentru acest lucru am nevoie de acceptul ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ... atentu atentu Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei ... (vezi toată discuția)
Renovare apartament. acord notarial vecini Lex999 Lex999 Buna ziua. Am nevoie sa remodelez un perete in bucataria apartamentului. Sunt in legatura cu un arhitect care mi-a spus ca pe langa toate avizele este nevoie ... (vezi toată discuția)