avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ...

Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei mele. Între timp, încăperea a fost extinsă, astfel că în prezent se foloseşte atât ca bucătărie de vară cât şi ca un un atelier de meşteşugar, fierărie, tâmplărie, etc. La solicitările mele de a se înceta lucrările de atelier deoarece zgomotul şi vibraţiile se transmit inclusiv la casa mea mi s-a răspuns că "fiecare face ce vrea pe proprietatea sa".
Ce aş putea să fac pentru eliminarea acestei situaţii ?
Mulţumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
atentu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 07:53, 23 Septembrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Il dati in judecata sa isi darame sandramaua.
Banuiesc ca nu are autorizatie si nu v-ati dat acordul sa se lipeasca de casa.
Îl dau în judecată fără vreo înştiinţare sau notificare ? Cum fac dovada de existenţa construcţiei, n-am cum să fac poze ca să le prezint instanţei ? Presupun că ar trebui să contactez un avocat, pot solicita cheltuieli de judecată care să cuprindă şi onorariul de avocat ?
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2022
atentu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, solicitati si cheltuieli de judecata
Mulţumesc pentru îndrumări.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poze puteti face de la limita de proprietate (de la gard, sau chiar de pe acoperisul casei dumneavoastra). Pana la instanta, ati putea sa va adresati Primariei (politia locala si serviciul urbanism) si Inspectoratului de Stat in Constructii si sa reclamati existenta unei constructii neautorizate lipita de casa dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)