Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei mele. Între timp, încăperea a fost extinsă, astfel că în prezent se foloseşte atât ca bucătărie de vară cât şi ca un un atelier de meşteşugar, fierărie, tâmplărie, etc. La solicitările mele de a se înceta lucrările de atelier deoarece zgomotul şi vibraţiile se transmit inclusiv la casa mea mi s-a răspuns că "fiecare face ce vrea pe proprietatea sa".
Ce aş putea să fac pentru eliminarea acestei situaţii ?
Mulţumesc.
Îl dau în judecată fără vreo înştiinţare sau notificare ? Cum fac dovada de existenţa construcţiei, n-am cum să fac poze ca să le prezint instanţei ? Presupun că ar trebui să contactez un avocat, pot solicita cheltuieli de judecată care să cuprindă şi onorariul de avocat ?
DinuX
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Poze puteti face de la limita de proprietate (de la gard, sau chiar de pe acoperisul casei dumneavoastra). Pana la instanta, ati putea sa va adresati Primariei (politia locala si serviciul urbanism) si Inspectoratului de Stat in Constructii si sa reclamati existenta unei constructii neautorizate lipita de casa dumneavoastra.