avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ...

Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei mele. Între timp, încăperea a fost extinsă, astfel că în prezent se foloseşte atât ca bucătărie de vară cât şi ca un un atelier de meşteşugar, fierărie, tâmplărie, etc. La solicitările mele de a se înceta lucrările de atelier deoarece zgomotul şi vibraţiile se transmit inclusiv la casa mea mi s-a răspuns că "fiecare face ce vrea pe proprietatea sa".
Ce aş putea să fac pentru eliminarea acestei situaţii ?
Mulţumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2022
atentu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 07:53, 23 Septembrie 2022
In anumite conditii, daca dvs ati construit pe hotar, si vecinul are acelasi drept de a construi pe hotar. Nu ati spus daca constructia vecinului este pe terenul dvs sau al vecinului, e cel mai important aspect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul a ridicat constructia respectiva pe terenul sau, lipita de zidul casei mele, constructie din caramida, cu fundatie de beton, avand toate facilitatile instalate, dar fara acordul meu de a se alipi de zidul casei mele si fara autorizatie de constructie.
@carmen2010 Da, are dreptul sa construiasca pe limita, dar cu anumite conditii si respectand legea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Am moștenit o casă care are unul din ziduri pe hotar, și am obținut autorizație de demolare. vecinul nu e de acord cu demolarea, cum să procedez? cipriakos cipriakos Am mostenit o casa care are unul din ziduri pe hotar. Am hotarit sa o demolez si sa construiesc alta sens in care am obtinut autorizatia de demolare. Vecinul ... (vezi toată discuția)