avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard la limita de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard la limita de proprietate

Buna ziua!. Sunt proprietar al unei constructii ce se afla la limita de proprietate. Acum cativa ani vecinul meu a ridicat un gard de beton pe care l-a lipit de casa mea fara a-mi cere acordul. Mai mult decat atat, gardul ridicat este masiv si nu are fundatie. Se pare ca terenul de sub el s-a lasat, ducand la fisurarea unui perete al casei si a doua laturi din gardul vecinului. Acum eu vreau sa extind casa, insa daca fac sapaturi pe langa gardul vecinului e posibil ca acesta sa cada peste muncitori. Ce as putea sa fac. Vecinul se stie in culpa si nu vrea sa dea ochii cu mine. Multumesc, Adi.
Cel mai recent răspuns: adinal , utilizator 13:58, 3 Decembrie 2007
De ce nu ati reactionat acum cativa ani si ati stat in pasivitate atat timp?
Daca nu reusiti sa va intelegeti cu vecinul, atunci ar trebui sa-i faceti o reclamatie la primarie ptr a verifica daca are autorizatie de constructie ptr gardul respectiv.
Puteti totodata sa-l actionati pe vecinul dumneavoastra in instanta ptr prejudiciul creat peretelui casei.
Mult succes!
adinal a scris:

Se pare ca terenul de sub el s-a lasat, ducand la fisurarea unui perete al casei si a doua laturi din gardul vecinului.

Daca va deranjeaza faptul ca s-a fisurat peretele il veti actiuna in judecata. Insa eu inteleg ca nu asta e problema principala.

Acum eu vreau sa extind casa, insa daca fac sapaturi pe langa gardul vecinului e posibil ca acesta sa cada peste muncitori. Ce as putea sa fac.

Intrebarea mea este: Aveti acordul acestui vecin ca sa puteti construi nerespectand distanta dintre proprietati?
Parerea mea e ca trebuie sa va rezolvati situatia doar discutand cu acest vecin si sa cadeti de acord.
Din cate am inteles eu tocmai vecinul este acela care nu a respectat limita de proprietate prin faptul ca a construit un gard lipit de casa celui in cauza. Verificati mai intai daca are autorizatie de constructie.
Daca modul de constructie al gardului pune in pericol integritatea corporala a vecinului, acesta va raspunde pentru aceasta.
Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra. Voi incerca solutionarea acestei probleme printr-o discutie cu vecinul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ... atentu atentu Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei ... (vezi toată discuția)
Vecinul reazemă diverse lucruri de peretele casei mele. pot să construiesc un gard pe limita de proprietate? trasor trasor Bună ziua, supun atenției dvs. o problema cu care mă confrunt de ani de zile: am în proprietate o casă și 400 mp de teren cu cadastru și intabulare iar ... (vezi toată discuția)
Disciplina in constructii JeSe JeSe Buna ziua, Am o vila P+1 in Bucuresti construita prin anii 1950, duplex. Doua case lipite cu proprietari diferiti. Centura casei a fost comuna, precum si ... (vezi toată discuția)