Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.
In 2006 mi-am infiintat un SRL cu sediul central in Bucuresti si punctul de lucru intr-o localitate limitrofa Bucurestiului unde am achizitionat un teren si mi-am construit o casa. Acum, pe acest teren incerc sa ridic o constructie pt. un atelier mecanic (punctul de lucru pt. SRL). La infiintarea SRL-ului am apelat la o firma specializata care mi-a spus ca pt. infiintare nu este nevoie de acceptul vecinilor deoarece sunt proprietar pe teren (numai la bloc este nevoie de acest accept). Am vorbit cu arhitectul care mi-a facut proiectul pt. casa si care urmeaza sa faca proiectul si pt. constructie pt. atelier mecanic si la fel mi-a spus ca nu trebuie acceptul vecinilor pt. ridicarea acestei constructii cu destinatia amintita. Am intocmit un dosar si am mers la Primaria comunei pt. obtinerea Certificatului de Urbanism pe bazacaruia arhitectul sa faca proiectul. Primarul de aici imi spune ca imi trebuie declaratie notariala a tuturor vecinilor de accept pt. ridicarea acestei constructii. Eu evit acest lucru, deoarece cu unii dintre vecini am avut unele divergenteiar altii incearca sa ma stoarca de bani pentru orice. Vecinii sunt in genral rromi care ridica probleme de convietuire ca vecini: arunca toate gunoaiele pe terenul meu, baga manele zi si noapte la maxim, plus alte sicanari.
Va rog sa-mi spuneti daca este legal ce-mi cere Promarul si care este legea care stabileste conditiile de ridicare a unui artelier mecanic intr-o localitate.
Ma numesc Dinu si pot fi contactat la tel.: 0745152030; 0724293840; 6270711; e-mail: dinumarcel@yahoo.com