avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma de leasing cere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma de leasing cere insolventa

Buna ziua.
In anul 2007 societatea noastra a incheiat un contract de leasing pentru un autocamion pentru o perioada de 18 luni. In luna 02. 2009 acest contract urma sa se incheie dar societatea noastra nu a reusit sa achite ultimele 3 rate scadente si valuarea reziduala conform contractului. In luna 11. 2009 am predat bunul societatii de leasing de comun acord fara nici o alta pretentie.
In decursul acestei luni am primit o citatie prin care suntem actionati in instanta pentru deschiderea procedurii generale a insolventei.
Intrebarea noastra ar fi ce putem face in conditiile in care obiectul contractului de leasing a fost predat, contractul este reziliat de drept, iar societatea noastra isi desfasoara activitatea in mod normal,adica nu se afla in incapacitate de plata, cu precizarea ca cuantumul ratelor restante depaseste cu mult pragul creantei de 30.000 RON impus de lege.
Cum am putea formula o contestatie?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:55, 16 Mai 2010
Luati urgent legatura cu un avocat si functie de actele doveditoare pe care le aveti ( contractul de leasing, procesul-verbal de predare-primire a bunului, acordul de incetare a leasingului, facturi, documente de plata, situatii contabile prezente, etc. ) acesta va promova o contestatie la cererea de insolventa .
Intrebarea noastra ar fi ce putem face in conditiile in care obiectul contractului de leasing a fost predat, contractul este reziliat de drept, iar societatea noastra isi desfasoara activitatea in mod normal,adica nu se afla in incapacitate de plata, cu precizarea ca cuantumul ratelor restante depaseste cu mult pragul creantei de 30.000 RON impus de lege.
Cum am putea formula o contestatie?

Contestatie puteti sa faceti dar sansele de castig sunt destul de mici ...
Aveti de plata 3 rate care sunt certe lichide si exigibile iar valoarea lor depaseste cuntumul de 30.000 lei, conform legii 85/2006 sunt toate conditiile indeplinite pt deschiderea procedurii !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru a evita insolventa, exista un minim acceptat de plata sau trebuie platita integral datoria? DariusT DariusT Buna ziua. Datorita incasarilor dificile incepand cu februarie acest an, am intarziat plata ratelor de leasing la un autoturism achizitionat pe firma . Firma ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru un bun furat? florindbro florindbro Unei firme i se poate cere intrarea in insolventa pentru un autoturism achizitionat in sistem leasing si de care a fost deposedata prin inselaciune? Evident ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)